Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
Piskóta:
2 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
Tejberizs:
8 dl tej
20 dkg rizs
12 dkg cukor
fél vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
4 evőkanál porcukor
20 g zselatin
A tejberizst készítjük először, ennek hűlnie kell. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a felhasított vaníliarúddal és a reszelt citromhéjjal.
Felteszünk 2 liter vizet forrni egy csipet sóval. Ha felforrt, beleszórjuk a rizst és időnként kevergetve 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A tejhez adjuk és kis lángon, gyakran megkeverve puhára főzzük. Ha kell, egy pici tejet még lehet hozzáönteni. Hideg vízbe állítva kihűtjük, eltávolítjuk belőle a vanília rudat.
Amíg hűl, megsütjük a piskótát. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a tortaformába sütőpapír korongot vágunk. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, legalább 10 percig. A tál oldalán belecsurgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet és a formába öntjük. 180 fokon 10-12 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A zselatinra 5 evőkanál vizet öntünk, hagyjuk kicsit állni. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és óvatosan hozzákeverjük a tejberizst. A zselatint kis lángon keverve feloldjuk, belevegyítünk 3 evőkanállal a rizses krémből, majd az egészhez öntjük és gyorsan elkeverjük benne. A piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tálalás előtt egy késsel körben meglazítjuk a karimát és levesszük, a tálalótálra csúsztatjuk a tortát.
Nagyon könnyű megcsinálni és mindenki imádja,könnyű lágy süti,gáz tepsiben is elkészíteni az arányok ugyanazok szép szeletek lesznek belőle,gyümölccsel is lehet díszíteni
A kekszet összetörjük (nagyon apróra), a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel. A tortaformába belenyomkodjuk a kekszes-vajas alapot és előmelegített sütőben 10 percet sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegfőzöm a kávét. Beáztatom bő hideg vízben a zselatint ,mikor megpuhult leszűröm róla a vizet és felteszem a tűzre ...nem főzöm csak felolvasztom Felverem a tejszínhabot. A Mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz