Családireceptkönyv.hu

Keksztekercs torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
4 tojás
4 ek kristálycukor
3 ek finomliszt
1 ek kakaópor
Kekszes tészta:
tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg puha vaj
0,5 dl rum
2 ek kakaópor
3 ek porcukor
25 dkg darált keksz
Krém:
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
Vaníliás krém:
4 tojás
5 ek kristálycukor
4 ek finomliszt
0,5 vaníliarúd
5 dl tej
10 gramm zselatin
Továbbá:
2 ek víz
1 ek kakaópor
6 dkg porcukor
6 dkg vaj

Elkészítés:


Piskóta készítése:

A négy egész tojást és a cukrot elektromos habverővel legalább öt percig keverjük maximális fokozaton, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert kakaót. Papírral kibélelünk egy kicsi tortaformát, és egy kicsi vagy közepes tepsit.

A masszát elfelezzük, felét a kerek formában sütjük meg, másik felét a tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, a kerek lapot rácsra borítjuk, a téglalap alakút pedig papírostul többször feltekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni.

Kekszes tészta készítése:

Összekeverjük a kekszes tészta hozzávalóit. Adunk hozzá annyi tejet, hogy jól tudjuk majd nyújtani. Egy nagyobb és egy kisebb cipóra osztjuk, mindkettőt téglalap alakúra kinyújtjuk (porcukorral megszórt deszkán a legkönnyebb).

Krém készítése:

A 20 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Megkenjük vele a két kekszes alapot, majd mindegyiket hosszában feltekerjük, mint a bejglit. Hideg helyen dermesztjük.

Vaníliás krém készítése:

Megfőzzük a vaníliás krémet. Felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a liszttel, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből. A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről.
Még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint, és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Összeállítás:

Kettévágjuk a kerek piskótalapot. Az alját visszatesszük a tortaformába. A nagyobb keksztekercset fél centi vastagra felkarikázzuk, kirakjuk vele a torta oldalát. Lehúzzuk a piskótatekercsről a papírt, és ha már kezd dermedni a krém, egy kis részével megkenjük, feltekerjük. Az előkészített tortaformába belesimítjuk a maradék krém felét. A piskótatekercset háromszögekre vágjuk, és a torta közepén, a krém tetején egy kört formázunk a szeletekből. A maradék főzött krémet rátöltjük, és rárakjuk a felső piskótalapot.

Elkészítjük a tetejére a mázat:

Kikeverjük a kakaót a porcukorral és a vízzel, felfőzzük, majd hozzákeverjük a hideg, kockára vágott vajat. Ráöntjük a torta felső lapjára. A kisebb keksztekercset is felkarikázzuk fél centi vastagra, és rátesszük a torta tetejére. Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.

Másnap leszedjük róla a karimát, utána már szépen szeletelhető.

Keksztekercs torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szamos Puncstorta
Szamos Puncstorta

Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Gyümölcsös-csokis vienetta
Gyümölcsös-csokis vienetta

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Répatorta
Répatorta

160 fokon erdemes sutni :) Aki megsutotte azt mondta edesites nelkul is tokeletes nagyon finom :) Szoval hajra

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk