4 tojás,25 dkg cukor,2 cs vaníliás cukor,20 dkg liszt,1/2 cs sütőpor,30 dkg mirelit málna,12 g színtelen zselatin,25 dkg mascarpone,25 dkg félzsíros túró,1,5 dl tojáslikőr,10 dkg Rama margarin,2 dl tejszín,A torta díszítéséhez bármi.
A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Közben beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot.A tojássárgákat egyenként a habba dolgozzuk,majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet.A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk.Előmelegített sütőben 175 C-on 25-30 percig sütjük,rácsra tesszük hűlni.A mascarponét a túróval és 10 dkg cukorral kikeverjük.A vízben feloldott zselatint 1 dl likőrrel elvegyítjük,majd cseppenként a túrómasszához adjuk.A kikevert margarint a dermedő krémbe dolgozzuk.Pár szem kivételével,beledolgozzuk a málnát.A tortalapot kettévágjuk,aljára visszatesszük a tortakarikát,krém,majd a másik tortakarika jön.Két órát hűtjük.A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük,díszitjük körbe vele a tortás ízlés szerint.
A maradék likőrt a tortára locsoljuk.
1. A csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Érdemes a felolvasztott csokoládét robotgép táljába önteni, és azzal dolgozni. 2. Kicsit visszahűtjük, hozzákeverjük a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a cukor kétharmadával habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A fehérjét és a sárgáját összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabkorpát összekeverjük a kakaóporral, szódabikarbónával. A tojások fehérjét az édesítő felével és egy csipetnyi szóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék édesítőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű