4 tojás,25 dkg cukor,2 cs vaníliás cukor,20 dkg liszt,1/2 cs sütőpor,30 dkg mirelit málna,12 g színtelen zselatin,25 dkg mascarpone,25 dkg félzsíros túró,1,5 dl tojáslikőr,10 dkg Rama margarin,2 dl tejszín,A torta díszítéséhez bármi.
A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Közben beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot.A tojássárgákat egyenként a habba dolgozzuk,majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet.A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk.Előmelegített sütőben 175 C-on 25-30 percig sütjük,rácsra tesszük hűlni.A mascarponét a túróval és 10 dkg cukorral kikeverjük.A vízben feloldott zselatint 1 dl likőrrel elvegyítjük,majd cseppenként a túrómasszához adjuk.A kikevert margarint a dermedő krémbe dolgozzuk.Pár szem kivételével,beledolgozzuk a málnát.A tortalapot kettévágjuk,aljára visszatesszük a tortakarikát,krém,majd a másik tortakarika jön.Két órát hűtjük.A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük,díszitjük körbe vele a tortás ízlés szerint.
A maradék likőrt a tortára locsoljuk.
A pitetészta hozzávalóit, az étcsoki kivételével, összegyúrjuk (először a lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd mehet hozzá a többi alapanyag), becsomagoljuk fóliába és 30 percre a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni. A vajat egy tálba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesSzivárvány torta A tészta ugyanaz! Csak nem 2 részre szedem hanem 5 vagy 6 részre, mérleg alapján! A színek száma határozza meg hogy hány részre osztom! Ha elosztottam előveszem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de megéri, mert egy sokkal stabilabb szerkezetű fehérjehabot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes