4 tojás,25 dkg cukor,2 cs vaníliás cukor,20 dkg liszt,1/2 cs sütőpor,30 dkg mirelit málna,12 g színtelen zselatin,25 dkg mascarpone,25 dkg félzsíros túró,1,5 dl tojáslikőr,10 dkg Rama margarin,2 dl tejszín,A torta díszítéséhez bármi.
A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Közben beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot.A tojássárgákat egyenként a habba dolgozzuk,majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet.A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk.Előmelegített sütőben 175 C-on 25-30 percig sütjük,rácsra tesszük hűlni.A mascarponét a túróval és 10 dkg cukorral kikeverjük.A vízben feloldott zselatint 1 dl likőrrel elvegyítjük,majd cseppenként a túrómasszához adjuk.A kikevert margarint a dermedő krémbe dolgozzuk.Pár szem kivételével,beledolgozzuk a málnát.A tortalapot kettévágjuk,aljára visszatesszük a tortakarikát,krém,majd a másik tortakarika jön.Két órát hűtjük.A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük,díszitjük körbe vele a tortás ízlés szerint.
A maradék likőrt a tortára locsoljuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat megsütöttem ,majd teljesen kihűtöttem. Mindkettőt lapjában félbevágtam.Az első lapot betettem a tortagyűrűbe. A krémhez gőz fölött megolvasztottam a csokit,felvert...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes1. A tojásokat a vaníliás cukorral habverővel alaposan felverjük. 2. A tejszínt elkezdjük melegíteni, és folyamatos kevergetés közben felolvasztjuk benne a kockákra tördelt feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű