40 dkg finomra reszelt sárgarépa
4 db L-es tojás
1 csipet só
1 nagy csipet, citromlében felfuttatott szódabikarbóna
3-4 dkg 4x-es édesítő (eritrit+stevia)
1 tk. őrölt fahéj
½ kk. vanília őrlemény
80 ml híg kókuszolaj
1 bio narancs reszelt héja
18 dkg őrölt mandula vagy fele-fele dióval
A reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szódabikarbónával, az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliával, az olajjal, a reszelt répával és a narancshéjjal. A mandula (és dió) egy részét belekeverjük, majd hozzáadunk egy kanál fehérjehabot. Felváltva kevergetjük bele a mandulát és a habot, ügyelve arra, hogy a keverék könnyű maradjon. Kerek, kizsírozott csatos tortaformába öntjük és megsütjük. (170 fokon kb. 35 percig). Kihűtjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Az egyik kedvenc süteményem a répatorta. Ez egy máz nélküli, egyszerű, nem túl édes verzió, ami kávé-tea mellé kiváló uzsonna vagy akár rendhagyó reggeli is lehet.
Paleovital?
Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűhttp://aranygondolatok.com/hu/receptek/makos-citromtorta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz..zsírozot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes