40 dkg finomra reszelt sárgarépa
4 db L-es tojás
1 csipet só
1 nagy csipet, citromlében felfuttatott szódabikarbóna
3-4 dkg 4x-es édesítő (eritrit+stevia)
1 tk. őrölt fahéj
½ kk. vanília őrlemény
80 ml híg kókuszolaj
1 bio narancs reszelt héja
18 dkg őrölt mandula vagy fele-fele dióval
A reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szódabikarbónával, az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliával, az olajjal, a reszelt répával és a narancshéjjal. A mandula (és dió) egy részét belekeverjük, majd hozzáadunk egy kanál fehérjehabot. Felváltva kevergetjük bele a mandulát és a habot, ügyelve arra, hogy a keverék könnyű maradjon. Kerek, kizsírozott csatos tortaformába öntjük és megsütjük. (170 fokon kb. 35 percig). Kihűtjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Az egyik kedvenc süteményem a répatorta. Ez egy máz nélküli, egyszerű, nem túl édes verzió, ami kávé-tea mellé kiváló uzsonna vagy akár rendhagyó reggeli is lehet.
Paleovital?
https://www.youtube.com/watch?v=uhOyjqINWLU------absztrakt díszek Ez egyszevűbb. https://www.youtube.com/watch?v=qIBR3WY9hew----virág https://www.youtube.com/watch?v=4JDP...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd a forró vizet és az olajat is forgassuk hozzá. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Eg...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 °C- ra. Felkockázzuk a vajat – egy kockát belőle felhasználunk a tortaforma kikenéséhez. Egy kis edényben, alacsony hőmérsékleten (vagy egy pohárban a mik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű