A pirított kuszkuszhoz:
100 ml kuszkusz
kevés kókuszzsír
200 ml forró víz
A diétás meggyszószhoz:
2 marék mirelit vagy friss magozott meggy
1 dl víz
2 kávéskanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
fahéj, szegfűszeg
természetes édesítőszer ízlés szerint
1 citrom leve
1 csipet himalája só 1 dl tejföl (natúr joghurttal helyettesíthető, tejérzékenyeknek kókuszkrémmel)
0,5 dl tej (vagy diétától függően bármilyen növényi tej)
A pirított kuszkuszhoz egy serpenyőben kevés kókuszzsíron lepirítjuk a kuszkuszt és felöntjük a forró vízzel, sózzuk, majd lefedjük 15 percre.
A meggy mártáshoz pedig két marék magozott fagyasztott meggyet tegyünk egy kisebb lábosba, egy dl vízzel öntsük fel. Egy kávéskanállal tegyünk bele fahéjat, szegfűszeget, 3 kávéskanál xilitet és egy evő kanál citromlevet és pici sót. 15 percig főzzük, majd egy dl tejfölt, fél dl tejet és két kávéskanál teljeskiőrlésű lisztet keverjünk ki, majd ezzel behabarjuk. 5 percig még hagyjuk rotyogni, sűrűn keverjük, majd tálalhatjuk.
Jénai tál aljára 2 ek olajat teszek, felkarikázom a vöröshagymát amit rászórok, ennek a tetejére teszem a bacon szalonnába tekert virslit. Ezt addig sütöm amíg üveges nem lesz a ha...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: 1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk h...
Elkészítési idő:A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A hagymát is tisztítom, aprítom. A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom. A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet...
Elkészítési idő: