20 dkg rizs
15 dkg sonka
15 dkg sajt
2 dl olívaolaj
Ezen felül só, bors, zsemlemorzsa, 1 tojás (petrezselyemzöld)
tálaláshoz csípős ketchup
Megfőzöm a rizst, majd langyosra hűtöm. A sonkát apró kockára vágom és kissé lepirítom.
A rizst és a sonkát egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sajtot. Sózom, borsozom és alaposan elkeverem. Vizes kézzel kis golyókat formázok belőle, amiket felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetek.
Olívaolajban ropogósra sütöm.
Csípős ketchuppal tálalom.
Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál vala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és a hagymát felkockázom. A káposztát kicsavarom a levétől. Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az uborkát a fokhagymával, a görög joghurttal és a morzsolt oregánóval, aztán sózzuk és borsozzuk. A joghurtos uborkával megkenjük a tortillalapokat, majd megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisméretű lábasban felforraljuk a paradicsomlevet a sóval és a fűszerekkel. Ha túl savasnak érezzük, egy pici cukorral enyhíthetjük az ízét. Hozzáadjuk a száraztésztát, és gya...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű