1 kg burgonya
2-3 hagyma
1 csomag virsli
kolbász
só
bors
pirospaprika
étolaj
víz
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Szoktam csinálni hosszú lével és vagy tésztát vagy nokedlit teszek bele,így laktatóbb.
Megfőzöm a rizst, majd langyosra hűtöm. A sonkát apró kockára vágom és kissé lepirítom. A rizst és a sonkát egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sajtot. Sózom, borsozom és alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és a megfőtt, leszűrt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: Könnyű