menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli virslivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
2-3 hagyma
1 csomag virsli
kolbász

bors
pirospaprika
étolaj
víz

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szoktam csinálni hosszú lével és vagy tésztát vagy nokedlit teszek bele,így laktatóbb.

Paprikás krumpli virslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Jablkové dolky
Jablkové dolky

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-sonkás rizsgolyó
Sajtos-sonkás rizsgolyó

Megfőzöm a rizst, majd langyosra hűtöm. A sonkát apró kockára vágom és kissé lepirítom. A rizst és a sonkát egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sajtot. Sózom, borsozom és alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtos, szalonnás rakott krumpli újburgonyából
Sajtos, szalonnás rakott krumpli újburgonyából

A burgonyát megmossuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és a megfőtt, leszűrt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes diós camembert (Sóbors)
Mézes diós camembert (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...

Elkészítési idő: 5+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk