60 dkg. csirkemáj
10 dkg. vöröshagyma
40 dkg. mélyhűtött vegyes zöldség
12 dkg. rizs
8 dkg. zsír
vagy étolaj
só
őrölt bors
1 evőkanál majoránna
Egy evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasztott zöldséget. Tizenöt perc elteltével összekeverjük a májjal, a kívánt mértékben sózzuk, forrón tálaljuk. Reszelt sajtot kínálunk hozzá, de a nélkül is fenséges étel.
Apróra vagdalt vöröshagymát pirítunk 5 dkg. zsíron. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott májat, borssal, majoránnával ízesítjük, és takarékláng fölött kevergetve 10 perc alatt megpároljuk.
Félszáraz rozé, és siller illik hozzá kellően hűtve.
A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. Pingpong labda méretű gombócokat formálunk belőlük. Kevés zsiradékon egy serpenyőben süssük át....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd belekeverjük a zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két fej vöröshagymát apróra vágjuk,és 0,5 dl olajban megdinszteljük abban a lábasban,amelyikben a töltött káposztát akarjuk majd elkészíteni. Az egyik felét a darált húshoz adj...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehézburgonyákat meghámozzuk, lereszeljük, majd jéghideg vízbe rakva átmossuk. Egy szűrőt vékony textillel kibélelünk, és belekanalazzuk az előzőleg kicsavart burgonyát, majd felül öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű