60 dkg. csirkemáj
10 dkg. vöröshagyma
40 dkg. mélyhűtött vegyes zöldség
12 dkg. rizs
8 dkg. zsír
vagy étolaj
só
őrölt bors
1 evőkanál majoránna
Egy evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasztott zöldséget. Tizenöt perc elteltével összekeverjük a májjal, a kívánt mértékben sózzuk, forrón tálaljuk. Reszelt sajtot kínálunk hozzá, de a nélkül is fenséges étel.
Apróra vagdalt vöröshagymát pirítunk 5 dkg. zsíron. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott májat, borssal, majoránnával ízesítjük, és takarékláng fölött kevergetve 10 perc alatt megpároljuk.
Félszáraz rozé, és siller illik hozzá kellően hűtve.
A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...
Elkészítési idő:A cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csónakokat besózzuk, és elkészítjük a tölteléket. Az olajon meg...
Elkészítési idő: 35 pFőzd meg a rizst a szokásos módon. Melegíts fel egy serpenyőt, és olajozd meg. A csirkét és a brokkolit enyhén pirítsd meg. Add hozzá a barna rizst, és keverd össze. Szórd rá a...
Elkészítési idő: