7 közepes db burgonya
30 dkg liszt (finom)
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek disznózsír (vagy napraforgó olaj )
só ízlés szerint
3 ek tejföl (a locsoláshoz)
A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk.
A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, vízzel együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Kása állagúnak kell lennie.
Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal, de lehet géppel is (dagasztókarral). Azért írtam, hogy kb. 30 dkg liszt, mert nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Egy jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.
Egy serpenyőbe teszünk egy keveset a hagymás olajból, majd olajos kanállal fél tojásnyi galuskákat szaggatunk, megpirítjuk, megszórjuk hagymával, és tálalhatjuk is.
A csirkemell filét kis kockákra vágjuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük. Mikor már mindkét oldala fehér, sózzuk-borsozzuk, illetve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és így sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. lépés A rizst öblítsük le jól és főzzük meg Delikáttal ízesített vízben. 2. lépés Tegyünk föl a karfiolnak is bő sós vizet, és főzzük meg a rózsáira szedett karfiolt roppanó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk. A burgonyát külön edény...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítom az édesburgonyákat és héjastúl fóliára téve a sütőbe teszem. Villával megszurkálom. kb. 200 fokon 40-45 percig sütöm. Ha megpuhult félbevágon és a közepét kikanalazom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű