menu

Családireceptkönyv.hu

Dödölle - zalai módra pirított hagymával


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7 közepes db burgonya
30 dkg liszt (finom)
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek disznózsír (vagy napraforgó olaj )
só ízlés szerint
3 ek tejföl (a locsoláshoz)

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk.
A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, vízzel együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Kása állagúnak kell lennie.
Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal, de lehet géppel is (dagasztókarral). Azért írtam, hogy kb. 30 dkg liszt, mert nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Egy jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.
Egy serpenyőbe teszünk egy keveset a hagymás olajból, majd olajos kanállal fél tojásnyi galuskákat szaggatunk, megpirítjuk, megszórjuk hagymával, és tálalhatjuk is.

Dödölle - zalai módra pirított hagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos gombóc
Húsos gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig. Rátesszük a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban recept
Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban recept

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Frankfurti rakott kel
Frankfurti rakott kel

A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós és ételízesítős vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és 2 liter forrásban lévő leve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

A káposzta torzsáját kivágjuk, a torzsa helyére húsvillát szúrunk, majd egészben forró vízbe dobjuk, úgy, hogy a villa nyele felfelé lógjon ki a fazékból. Időnként a húsvillát megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk