40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj
A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
A darált húst keverd össze a tojással. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet. Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVšetko mäso uvaríme (z vody je vývar na mäsovú polievku), necháme vychladnúť a pomelieme. (Časť môžeme pokrájať na malé kúsky; potom syrek vyzerá krajšie.) Vajcia trochu našľaháme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt nagyjából 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a szintén apróra vágott vöröshagymát szalma sárgára dinszteljük, félrehúzzuk, és beletesszük az őrölt paprikát, m...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes