60 dkg darált hús
6-8 tölteni való (TV) paprika
10 dkg rizs
1 tojás
1 közepes vöröshagyma
só, bors
1 evőkanál édes pirospaprika + némi csípős (elmaradhat)
1 teáskanál liszt
3-6 dkg cukor (ízlés szerint)
2-3 babérlevél
1 üveg (360 ml) sűrített paradicsom
5 dkg liszt
kb. 1 l húsleves alaplé vagy víz + leveskocka
A darált húst alaposan összekeverjük a rizzsel, a tojással, az apróra vágott hagymával, a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. A zöldpaprikák végét levágjuk, a csumájukat kivesszük, a fűszerezett húst lazán beletöltjük. A maradék töltelékbe kavarjuk a teáskanál lisztet, és gombócokat formálunk belőle. Egy széles lábos aljába tesszük a paprikákat és a gombócokat, ráöntjük a húslevest, hogy éppen ellepje a paprikákat, beleszórjuk a babérlevelet, és lefedjük. Forrás után addig főzzük kisebb lángon (25-30 perc), amíg jó félig meg nem puhul a töltelékben a rizs. Közben a sűrített paradicsomot – lehetőleg kézi habverővel – alaposan összekeverjük az 5 dkg liszttel. Hozzáöntünk keveset a forró főzőléből, majd az egészet a lábosba öntjük, és készre főzzük az ételt. Főzés közben kevés cukorral, valamint sóval, borssal is ízesítjük, ízlés szerint. Friss kenyérrel tálaljuk, de kínálhatunk mellé főtt burgonyát is.
Egy lábasban felforraljuk a vizet,beletesszük a sót, mérsékeljük a lángot és folytonos keverés mellett beleöntjük a kukoricsdarát. Kevergetve 20-30 perc alatt sűrűre főzzük.Kivajaz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepeslábosban megolvasztottam a vajat, arra rádobtam az átmosott rizottó rizst. Azt kevergetve fehérre pirítottam, aztán felöntöttem annyi húslevessel, amennyi épp ellepte, és megszórta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Tedd rá a darált húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűKeverjük a húshoz a rizst, kb. 1 teáskanál sót, 0,5 teáskanál borsot, apróra vágott – vagy reszelt – megtisztított hagymát és fokhagyma felét, valamint üssük bele a tojást is. Ha j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű