2 dundi csomag Bacon szalonna
4 nagyobb burgonya
kb. 30 dkg sajt (Cheddar, Trappista , stb. – ízlés szerint)
Egy serpenyőt a videón látható módon sütőpapírral kibélelünk. A bacon csíkokat a serpenyő közepétől kifelé, egymást kicsit fedve körbe kirakjuk.
Az újburgonyát megmossuk és karikára vágjuk (ha öregebből készítjük, előtte meghámozzuk), majd befedjük vele a baconos alapot. Sózzuk, borsozzuk.
Sajtot reszelünk, majd egyenletesen megszórjuk vele a burgonyát. Erre megint burgonya sor kerül, egy kicsit beljebb kezdve a szélétől, majd ismét sajt, ismét burgonya, ahogy a videón is látszik. Minden egyes burgonya réteget megsózzuk, borsozzuk.
Ráhajtjuk a baconszeleteket, és egy kisebb fedőt teszünk a tetejére, hogy ne nyíljon szét illetve ne égjen meg.
A serpenyőt egy tepsibe tesszük és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 2 óra 30 percig sütjük.
Tányérra borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, majd egy másik tányér segítségével visszafordítjuk, és már tálalhatjuk is.
A zsírt felforrósítom, beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot. Sózom,borsozom, fedő alatt a saját levében párolom. A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat darabokra vágjuk, és annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. A gombát felaprítjuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A felkarikázott vöröshagymát forró olajon üvegesre fonn...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA zöldbabot és a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospapri...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes