2 dundi csomag Bacon szalonna
4 nagyobb burgonya
kb. 30 dkg sajt (Cheddar, Trappista , stb. – ízlés szerint)
Egy serpenyőt a videón látható módon sütőpapírral kibélelünk. A bacon csíkokat a serpenyő közepétől kifelé, egymást kicsit fedve körbe kirakjuk.
Az újburgonyát megmossuk és karikára vágjuk (ha öregebből készítjük, előtte meghámozzuk), majd befedjük vele a baconos alapot. Sózzuk, borsozzuk.
Sajtot reszelünk, majd egyenletesen megszórjuk vele a burgonyát. Erre megint burgonya sor kerül, egy kicsit beljebb kezdve a szélétől, majd ismét sajt, ismét burgonya, ahogy a videón is látszik. Minden egyes burgonya réteget megsózzuk, borsozzuk.
Ráhajtjuk a baconszeleteket, és egy kisebb fedőt teszünk a tetejére, hogy ne nyíljon szét illetve ne égjen meg.
A serpenyőt egy tepsibe tesszük és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 2 óra 30 percig sütjük.
Tányérra borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, majd egy másik tányér segítségével visszafordítjuk, és már tálalhatjuk is.
Egy keverőtálban elkészítjük a fasírtot. A darált húshoz hozzáadunk 1 darab (előzőleg tejben vagy vízben pár percre beáztatott, majd kinyomkodott) kiflit, 4-5 gerezd zúzott vagy re...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk. A forró olajon megfuttatjuk a köményt, majd a hagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, kevés...
Elkészítési idő: 1oraA krumplit hasábra vágom, a vöröshagymát elnegyedelem, apróra vágom a fokhagymát is, a zöldpaprikát is csíkokra vágom. A szalonnát szintén metéltre vágom, a rizi-bizit is hozzáadom...
Elkészítési idő: