50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 közepes krumpli
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
ízlés szerint (nálam): bacon, füstölt-főtt tarja
5 tojás
sajt
A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd fel főni.
Ha megfőtt, törd össze és morzsold el benne a lisztet. Sózd meg (kb. 2 ek).
2,5 dl langyos vízbe olvassz fel egy tk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd meleg helyen 15 percig, addig szépen felfut.
Öntsd az élesztős vizet a lisztes-krumplihoz. Gyúrd ki lágy, de nem ragadós tésztává.
Takard le, és tedd meleg helyre.
Ha megkelt a tészta, vagyis kb. duplájára nőtt meg...
Lisztezett deszkán nyújtsd ki tepsiméretűre. A tepsibe, mielőtt beleteszed a tésztát, tegyél sütőpapírt.
A tésztát kend meg olajjal, szurkáld meg villával, majd tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, 5 percig.
Vedd ki, és kend meg tejföllel, amibe előzetesen belereszelted a 2 gerezd fokhagymát.
Tedd rá a bacont, tarját, de tehetsz rá sonkát, szalámit is, mindez ízlés kérdése.
Tedd rá a karikákra vágott lila hagymát, majd óvatosan üss rá 5 tojást, egymástól kissé távolabb.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd, amíg teljesen ki nem fehéredik a tojásfehérje.
Ekkor vedd ki, tegyél rá sajtot, és tedd vissza, amíg rá nem pirul a sajt.
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejfölt, a tojásokat, a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát és a lisztet hozzákeverjük. Ízesítjük, ízlésünkne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű