menu

Családireceptkönyv.hu

Péklángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 közepes krumpli
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
ízlés szerint (nálam): bacon, füstölt-főtt tarja
5 tojás
sajt

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd fel főni.
Ha megfőtt, törd össze és morzsold el benne a lisztet. Sózd meg (kb. 2 ek).
2,5 dl langyos vízbe olvassz fel egy tk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd meleg helyen 15 percig, addig szépen felfut.
Öntsd az élesztős vizet a lisztes-krumplihoz. Gyúrd ki lágy, de nem ragadós tésztává.
Takard le, és tedd meleg helyre.
Ha megkelt a tészta, vagyis kb. duplájára nőtt meg...
Lisztezett deszkán nyújtsd ki tepsiméretűre. A tepsibe, mielőtt beleteszed a tésztát, tegyél sütőpapírt.
A tésztát kend meg olajjal, szurkáld meg villával, majd tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, 5 percig.
Vedd ki, és kend meg tejföllel, amibe előzetesen belereszelted a 2 gerezd fokhagymát.
Tedd rá a bacont, tarját, de tehetsz rá sonkát, szalámit is, mindez ízlés kérdése.
Tedd rá a karikákra vágott lila hagymát, majd óvatosan üss rá 5 tojást, egymástól kissé távolabb.
Tedd vissza a sütőbe, és süsd, amíg teljesen ki nem fehéredik a tojásfehérje.
Ekkor vedd ki, tegyél rá sajtot, és tedd vissza, amíg rá nem pirul a sajt.

Péklángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Spenótos-sonkás penne
Spenótos-sonkás penne

1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. 2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
Spenótos kétsajtos rakott padlizsán

A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget. Egy kis láb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Székely csirkecomb
Székely csirkecomb

A burgonyát megmosom és héjában puhára főzöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom, majd felforrósított olajon erős lángon lepirítom és félreteszem. A vö...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

Kevés zsíron pirítsuk üvegesre a szalonnát. Én bolti, csomagolt, felkockázott szalonnát használtam, de az igazán finom ízért érdemes piacról beszerezni. Adjuk hozzá a tarhonyát, ma...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk