6 db burgonya (nagyobb)
30 kg darált sertéshús
4 nagy db csiperkegomba
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
10 dkg kolbász ( mangalica)
3 szelet bacon
1 dl tej
2 dl tejföl
1 nagy db paradicsom
1 közepes db hegyes erős paprika (zöld)
1 közepes db hegyes erős paprika (piros)
2 db chili
2 ek olívaolaj
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
1 teáskanál fekete bors (őrölt)
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
A krumplikat héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A hagymákat aprítjuk, megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, közben a fakanállal elválasztjuk őket.
Egy másik serpenyőben a felszeletelt gombát is megdinszteljük. A tojást felszeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk, a bacont felvágjuk, a sajtot lereszeljük. A paradicsomot felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk.
Egy serpenyőbe locsolunk olajat, rászeletelünk egy réteg krumplit, erre rákanalazzuk a darált húst, újabb réteg krumpli, erre jön a gomba, megint krumpli, erre a tojás és a kolbász, majd megint krumpli, amire locsolunk kevés tejet, s kanalazunk tejfölt, majd rápakoljuk a bacont, a paradicsomot és a paprikákat.
Betesszük a 180 fokra hőlégkeverésen előmelegített sütőbe.
Amikor majdnem kész, rászórjuk a sajtot, s grill fokozaton 200 fokon készre sütjük.
Forrón tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villával felverjük...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeletel...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűA fűszereket egy tálában összekeverjük és a csirkecombokat egyenként jól bedörzsöljük. A tepsibe kevés olajat öntünk és erre helyezzük a csirkecombokat. Előmelegített sütőben 15 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujj...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: Közepes