6 db burgonya (nagyobb)
30 kg darált sertéshús
4 nagy db csiperkegomba
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
10 dkg kolbász ( mangalica)
3 szelet bacon
1 dl tej
2 dl tejföl
1 nagy db paradicsom
1 közepes db hegyes erős paprika (zöld)
1 közepes db hegyes erős paprika (piros)
2 db chili
2 ek olívaolaj
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
1 teáskanál fekete bors (őrölt)
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
A krumplikat héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A hagymákat aprítjuk, megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, közben a fakanállal elválasztjuk őket.
Egy másik serpenyőben a felszeletelt gombát is megdinszteljük. A tojást felszeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk, a bacont felvágjuk, a sajtot lereszeljük. A paradicsomot felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk.
Egy serpenyőbe locsolunk olajat, rászeletelünk egy réteg krumplit, erre rákanalazzuk a darált húst, újabb réteg krumpli, erre jön a gomba, megint krumpli, erre a tojás és a kolbász, majd megint krumpli, amire locsolunk kevés tejet, s kanalazunk tejfölt, majd rápakoljuk a bacont, a paradicsomot és a paprikákat.
Betesszük a 180 fokra hőlégkeverésen előmelegített sütőbe.
Amikor majdnem kész, rászórjuk a sajtot, s grill fokozaton 200 fokon készre sütjük.
Forrón tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket és szépen lepirítjuk. Közben a sült krumplit is kisüstjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.) 2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a kenyeret, és sorakoztassuk fel egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik szeletet kenjük meg egy kevés tejjel. Ezután következik a paradicsomszósz, majd a sonka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű