3db zsemle
25dkg túró
1db tojás
1cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
citromhéj
kicsi tej
mazsola
1-2 ek tejföl
A zsemlének a tetejét levágjuk,kibelezzük. A túrót összekeverjük a zsemle belével,a túróval,a tojással,a vaníliás cukorral,a cukorral, citromhéjjal,a mazsolával és a tejföllel. A tejet megmelegítjük és bekenjük vele a zsemlék belsejét. nem kell nagyon,mert elázik a zsemle. A tölteléket belerakjuk és közép meleg sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. Mi vaníliás pudinggal ettük.
A karalábét megpucoljuk, félbe, majd negyedbe vágjuk, felszeleteljük, sós vízben megfőzzük és félretesszük. A vizében megfőzzük a rizst. A paprikákat karikára vágjuk, a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót (ehhez jobb a kicsit levesesebb, mint a száraz) összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a puha vajat és a búzadarát. A zöldfűszereket és a sót szórjuk bele ízlés szerint,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA harcsa pacal picit sem hasonlít a marha pacalhoz, max. annyiban, hogy ez is bendő (csak a harcsáé) Mivel egy picit nyálkás, így jól ki kell áztatni, mosni és körömkefével lesúro...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézKevés olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymát, rögtön meg is sózzuk. Ha a hagyma már karamellizálódott, a felcsíkozott sonkát is hozzáadjuk, amivel átpirítjuk. Egy lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű