8-10 szelet sertéshús
1 kis fej karfiol
A besamell mártáshoz:
vaj
liszt
Vala,int reszelt sajt
só bors
Sertéscombot a rostokra keresztben szeleteljük,majd kicsit kiverjük,belülről kifelé.Kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt,blansírozzuk. Ha a hús kész,a karfiolt ráhalmozzuk,majd béchamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk. Sepernyőben vajat olvasztunk,majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjelés mártás súrúségúre főzzük,és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntjük. A sútőbe téve rövid ideig sütjük,hiszen minden elő van sütve,főzve. Én tálaláskor még meg szoktam szórni reszelt sajttal is,ami ráolvad a tetejére. A tepsibúl összegyűjtött szafttal is mwglocsolom.
Sűrű krumplipürével,rizzsel vagy hagymás,esetleg petrezselmyes újkrumplival tálalom.
Kevés olívaolajon a hagymát kockára vágva megpirítjuk. Majd a húst utánaküldjük, sózzuk, borsozzuk - így addig sütjük, míg a hús kicsit ki nem fehéredik. Majd 4 cs ch...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl és összetörjük. A többi hozzávalóval jól összegyúrjuk és becsomagolva a hűtőbe tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A rizst a zöldborsóval megpárolom. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítani szokás szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű