8-10 szelet sertéshús
1 kis fej karfiol
A besamell mártáshoz:
vaj
liszt
Vala,int reszelt sajt
só bors
Sertéscombot a rostokra keresztben szeleteljük,majd kicsit kiverjük,belülről kifelé.Kevés zsiradékon kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt,blansírozzuk. Ha a hús kész,a karfiolt ráhalmozzuk,majd béchamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk. Sepernyőben vajat olvasztunk,majd apránként lisztet adunk hozzá. Felöntjük tejjelés mártás súrúségúre főzzük,és a karfiollal megrakott hússzeletekre öntjük. A sútőbe téve rövid ideig sütjük,hiszen minden elő van sütve,főzve. Én tálaláskor még meg szoktam szórni reszelt sajttal is,ami ráolvad a tetejére. A tepsibúl összegyűjtött szafttal is mwglocsolom.
Sűrű krumplipürével,rizzsel vagy hagymás,esetleg petrezselmyes újkrumplival tálalom.
Olajat melegítünk egy nagy lábasban. A feldarabolt és megsózott húst aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymát, a karikára vágott paprikát, és a zúzott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük és felforraljuk a tejet, vizet és sót, majd belerakjuk a búzadarát. Közepes lángon állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kemény lenne, akkor még u...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vágd be egy éles késsel a kenyeret hosszába, minta szeletelnéd, csak ne vágd le egészen a héjáig. Majd ugyanezt a műveletet végezd el keresztbe is....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű