Nokedlihez:
- 200 gramm liszt
- kb 1 dl víz
- 1 tojás
- további 4 tojás a végén
1. Elkészítem a nokedlit, majd forró, sós vízben kiszaggatom, és addig főzöm, míg a felszínre nem érnek
2. Zsírt felmelegítem a serpenyőben, belerakom a nokedlit, ráverem a tojásokat, és megsütöm, de ne száradjon ki.
8 db keményre főtt tojást félbevágunk. A sárgáját kiszedjük, összekeverjük kevés vajjal. Sózzuk, borsozzuk és visszatöltjük a fehérjékbe. 2 dl tejfölt elkeverünk 2 tojással és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A karfiolt sós-cukros vízzel leforrázzuk és jól lecsepegtetjük. A tojásokat megfőzzük és apró kockákra vágjuk. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet elkeverjük benne felöntjük a tejszín és tej keverékével sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal , szerecsendióval Félre tesszük kihűtj...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűAz olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk. A tésztát és a tarhonyá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű