-
Nagyon régen sütöttem zsemlét... Mostanság valamiért nem is nagyon fogyasztok sem kenyeret, sem zsemlét. Amúgy is szoktam édes/sós kelt tésztákat sütni, ha pedig nincs éppen semmi, akkor igyekszem úgy megoldani a reggelit/vacsorát, hogy ne kelljen hozzá pékáru. Inkább helyettesítem sok zöldséggel, puffasztott rizzsel... nyáron nem is nehéz.
Viszont valamelyik nap elhatároztam, hogy sütök, Nutri Free mix per pane lisztet használtam és a zacskó hátulján lévő receptet, így azt nem írom le. 25 dkg lisztből 4 nagy zsemlét sütöttem, annyit változtattam rajta, hogy valamivel több vizet adtam hozzá. Nagyon szépen megkelt, puha lett és könnyű.
A görögös burgerhez kisütöttem néhány natúr csirkemellet és elkészítettem egy joghurtos-fokhagymás öntetet, amit kis sóval és cukorral ízesítettem.
A már kihűlt zsemlébe tettem egy levél jól megmosott salátát, rá egy jó adaggal az öntetből, majd a jöhetett a csirke, ismét öntet, salátalevél és a zsemle teteje.
Anyával nagyon jól laktunk! :D Nagyon finom volt! :)
A gombóchoz való anyagokat összekeverjük, jól összedolgozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni. Elkészítjük közben az öntetet. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és tepsibe...
Elkészítési idő: kb 1 óraA vöröshagymát kockázd apróra, majd kissé piríts meg a fazékban felforrósított zsíron vagy étolajon. Az őrölt paprikát keverd el a zsiradékban, majd a felkarikázott kolbászt is add...
Elkészítési idő: 40 percA csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk. Pörkölt alapot készítünk, beletesszük a csirkecombokat, vizet öntünk rá, készre főzzük A tojásokat ketté választjuk. A lisztbe...
Elkészítési idő: