1 kg burgonya
40 dkg darált sertéshús
1 nagy fej lilahagyma
350 g csemegekukorica
150 g tejföl
100 g tömlős krémsajt
10 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük.
A darált húst kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára vágva egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a felét.
Ezen szétterítjük a darált húst, rászórjuk a karikára vágott hagymát, a kukoricát, majd az egészet leöntjük pici sóval elkevert, vízzel higított tejföllel.
A maradék krumplikarikákkal beborítjuk az egészet, és a tömlős sajtot rákenjük. Erre ráreszeljük a trappista sajtot, és alufóliával lefedve 15 percig, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.
A kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörkölte...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűRómai tálat beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Megpirítunk 1 csomag bacont.Beöntjük a római tál aljába és oldalára! 1/2 kg fehérboros káposztát ráöntünk a baconre pici cukrot rászó...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesAz alaplevet egy kisebb edényben kis lángon felmelegítjük, és takarékon melegen tartjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben felhe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb, tapadásmentes edényben, a szalonnát apróra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű