3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt
A sütéshez:
olaj
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.
Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).
A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.
Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.
“200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.
Azonnal fogyasztható a finom vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk. A tál aljára egy sor fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmosom, hájában sós vízben megfőzöm. A 6 tojást szintén keményre főzöm. A krumplit hideg víz alatt lehűtöm, megtisztítom, fél centis karikákra vágom. A tojást és a ko...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűFél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve, hogy továbbr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű