Családireceptkönyv.hu

Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt

A sütéshez:

olaj

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.

Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).

A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.

Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.

“200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Azonnal fogyasztható a finom vacsora.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
RAKOTT KARFIOL SAJTTAL
RAKOTT KARFIOL SAJTTAL

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk. A tál aljára egy sor fő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott burgonya
Rakott burgonya

A krumplit megmosom, hájában sós vízben megfőzöm. A 6 tojást szintén keményre főzöm. A krumplit hideg víz alatt lehűtöm, megtisztítom, fél centis karikákra vágom. A tojást és a ko...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Dödölle
Dödölle

Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve, hogy továbbr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zita
Betyárgombóc
Betyárgombóc

A darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk