30 dkg darált hús,
1 fej vöröshagyma,
¾ bögre rizs, 2-3 tölthető paprika ( egyenes)
1 tojás,
1- vagy 2 liter paradicsom ivólé.
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, ráteszem a megmosott rizst , sót, borst, vegetát, majoránnát szórok rá, és egy fél bögre vízzel felengedem, ha elpárolgott a viz, lezárom a gázt lefedem, hagyom kicsit kihűlni.
A darált húsra, szintén teszek sót, feketeborst, majorannát, vegetát, pirospaprikát, 1 tojást, ha van otthon apróra vágott petrezselymet, és összekeverem a párolt hagymás rizzsel.
A kiválasztott lábosban gyenge, világos rántást készítek, felengedem a paradicsom ivóléval, 1-2 teáskanál cukorral, ha felforrt beleteszem a megtöltött paprikákat és a maradék töltelékből gombócokat formálok. Ha nagyon sűrű kis vízzel felengedem.
A húst felkockázzuk. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és a felforrósított olajon párolni kezdjük. Ha megpuhult pirospaprikát teszünk rá és beleteszük a húst, majd felengedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott hagymákat 1 evőkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük és kipréseljük a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához és nagylángon folyamatosan kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: Könnyű