30 dkg lecsókolbász
1/2 szál házi kolbász
80 dkg savanyú káposzta
2 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
1-2 marék rizs
Pirospaprika, só, törött bors
füstölt szalonnabőrke
1 pohár tejföl
2 evőkanál olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, ráteszem a savanyú káposztát, rá a karikára vágott lecsókolbászt, sózom, majd kevés vízzel felengedem, betakarom a maradék káposztával, ráteszem a darabolt bőrkét és majdnem készre főzöm. Mielőtt készen lenne, beledobom a két marék rizst és készre párolom.
Aki szereti, ízesítheti pici tárkonnyal.
Tejföllel meglocsolva, ropogós friss kenyérrel tálalom.
A spenótot alaposan megmossuk, majd a felhevített vajon az apróra vágott fokhagymával megfuttatjuk. Ha összeesett, megsózzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és néhány perc alatt kiss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrétegeztem amíg el nem fogyott minden,majd parmezánnál megszórtam a tetejét,fedett jénaiban sült,utolsó 5 percben a tetejét levéve rápirítottam a sajtot.Mivel a nyers hagyma enged...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 deka teljes kiőrlésű liszthez adj egy kevés sót, három evőkanál olívaolajat és nagyjából két deci vizet. Ha összeállt a tészta, celofánba csomagolva pihentesd a hűtőben nagyjábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megmossuk, tisztítjuk. A paprikát csíkokra, a padlizsánt és a cukkinit kockákra, a paradicsomot nyolcba vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghántjuk. A hagymát vékony...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű