1 nagyobb csirke
1 dl savanykás vörösbor
1 fej vöröshagyma
2,5 dl paradicsompüré
50 dkg spagetti
zsíradék
néhány gomba
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 gerezd fokhagymát és lefedve az egészet puhára pároljuk. Végül a fedőt levéve rövid lére sütjük és kifőzött spagettivel körítjük. Aki szereti, tálalás előtt 20 perccel négybe vágott gombát is tehet a csirkéhez
1. A zöldhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel együtt megmossuk, apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük. 2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és apróra vágjuk, a füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy picit állni hagyjuk, majd kiklopfoljuk. 2. A húsokat beleforgatjuk először a lisztbe, a tojásba, majd pedig a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézELKÉSZÍTÉS: A pác hozzávalóit összekeverjük: egy tálba beleöntjük az olajat, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, megszórjuk majorannával, paprikával, őrölt borssal, őrölt köménnye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. 2. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz