70 dkg csirkemell, felkockázva és az inaktól megszabadítva
3 szelet teljesen színhús.. sertéscomb felkockázva
2 evőkanál zsír
2 dl jéghideg víz
1 teáskanál hagymasó,
fehér bors,
1 kávéskanál porcukor,
3 teáskanál só
a csirke mellet aprítóba rakom.. alaposan megjáratom a gépet, hozzá adoma fűszereket a zsírt.... ezzel is járatom konkrétan pépet kell kapnom... hozzá öntöm a vizet azzal is járatom a sót a legvégén tettem hozzá... mikor már jó pépet sikerült kapnom akkor egy tálba öntöttem és hozzá keverem a darabos sertés combot is... ezt töltöm a présbe
egy napra konkrétan 24 órára tettem a hűtőbe... mikor letelt az idő akkor egy nagyobb falu fazékba raktam és felöntöttem vízzel... 80 fokon ezt most 3 órán át abálom...
kiveszem .. alaposan lehűtöttem... kivettem a présből.. 1 órát még a hűtőbe rakom...
legszebben másnap lehet szeletelni..
1. A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. 2. A lábosba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük. Ha szükséges, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk. A puha vajat összekeverjük a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, majd henge...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágtam, aprítógépbe tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fokhagymaport és a gépben pépesítettem. A masszát alufóliára halmoztam, rúddá formáztam.....
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű