Családireceptkönyv.hu

Baconbe göngyölt csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
négy szelet bacon
zöld fűszeres kecskesajt
10-12 levél friss spenótlevél
6 aszalt paradicsom
3 ek olívaolaj
só, bors
3-4 krumpli
1 sárgarépa
néhány szál lestyán
0,5 dl zöldségalaplé (vagy víz)

Elkészítés:


A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.

Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük és megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk erre rárakjuk a zöldségeket.

A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Mindgyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot, illetve néhány szárított paradicsomdarabot. Jól összenyomjuk és baconnel körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra.

A csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom), majd ráöntjük a zöldségalaplevet.

Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült, majd fólia nélkül kb 15 percig.

A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.

Baconbe göngyölt csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

Töltelék: 2- 3 áztatott zsemle , párolt gomba, csirke máj , sok petrezselyem, fokhagyma, majoránna, tojás, só, bors ! Ezt csirkébe , dagadóba bármibe töltöm. Más:Felét kaparo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sörben sült csirkecomb
Sörben sült csirkecomb

A sütőt melegítsük 180 C fokra. A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban. (Ízlés szerint fűszerezzük a pácot.)Mossunk m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás, gombás töltött csirkemell
Sonkás, gombás töltött csirkemell

1. A csirkemellek ducibb oldalán a húst lapjában fölszúrjuk, és a kés hegyét ide-oda mozgatva (esetleg az ujjunkkal) a szeletek belsejét kissé kitágítjuk, hogy legyen helye a tölte...

Elkészítési idő: 50 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk