egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
négy szelet bacon
zöld fűszeres kecskesajt
10-12 levél friss spenótlevél
6 aszalt paradicsom
3 ek olívaolaj
só, bors
3-4 krumpli
1 sárgarépa
néhány szál lestyán
0,5 dl zöldségalaplé (vagy víz)
A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük és megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk erre rárakjuk a zöldségeket.
A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Mindgyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot, illetve néhány szárított paradicsomdarabot. Jól összenyomjuk és baconnel körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra.
A csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom), majd ráöntjük a zöldségalaplevet.
Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült, majd fólia nélkül kb 15 percig.
A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyöl...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkemellet megmossuk, és közepesen vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A gomba tönkjét kivesszük, megmossuk majd felkockázzuk a gomák fejét, tönkjét. Egy serpenyőben o...
Elkészítési idő: 70 perc