egy nagy csont nélküli egész csirkemell filé
négy szelet bacon
zöld fűszeres kecskesajt
10-12 levél friss spenótlevél
6 aszalt paradicsom
3 ek olívaolaj
só, bors
3-4 krumpli
1 sárgarépa
néhány szál lestyán
0,5 dl zöldségalaplé (vagy víz)
A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük és megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk erre rárakjuk a zöldségeket.
A spenót levelet 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Mindgyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot, illetve néhány szárított paradicsomdarabot. Jól összenyomjuk és baconnel körbetekerjük és ráfektetjük a zöldségágyra.
A csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot,meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom), majd ráöntjük a zöldségalaplevet.
Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen a fólia alatt kb 45 percig sült, majd fólia nélkül kb 15 percig.
A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.
A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a fokhagymával, a medvehagymával vagy a snidlinggel és a petrezselyemmel és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a pácot készítjük el. A mustárhoz adjunk egy teáskanálnyi borsot, kávéskanálnyi curry port, hat vagy hét gerezd fokhagymát, a mézet, csipetnyi sót, és végül 4-5 evőkanál ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű