4 db csirkecomb
15-20 dkg csirkemáj
1 zsemle
kevés tej vagy víz a zsemle áztatásához
1 kisebb fej hagyma
1 tojás
petrezselyem
kápia paprika
vegeta
fűszerek:
só, bors, majoránna
A zsemlét beáztatjuk a tejbe/vízbe..
A csirkecombokat letisztítjuk, megmossuk, a vizet leitatjuk róla és besózzuk, borsozzuk, a bőre alatt is.
A májat megmossuk, levagdossuk az esetleges inakat, a vizet leitatjuk róla, majd késsel elkaparjuk.
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, hozzáadjuk a májhoz, a zsemlét kicsavarjuk, ezt is hozzátesszük, fűszerezzük, a tojást és az aprított petrezselymet is beletesszük és összedolgozzuk, majd a csirke bőre alá töltjük.Ha túl lágy lenne egy kis zsemlemorszát adunk hozzá.
A combokat egy sütőedénybe/ tepsibe helyezzük, ha marad töltelék, azt is mellé tesszük, adunk hozzá 2-3 evőkanál zsírt, majd néhány szem krumplit hámozunk, amit szintén a combok közé teszünk, vegetával megszórjuk.
Alufóliával letakarjuk, és kis hőnél kezdjük sütni, majd kb.1 óra elteltével a fóliát levéve, a levével meglocsolgatva erős tűznél pirosra sütjük.
Tálalásnál friss zöldségeket, salátát vagy savanyúságot adunk hozzá.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot és nagyjából 5 percig süssük benne, a csirkecomb mindkét oldalát. Az elősütött csirkecombokat, egy jénai tálba rakjuk. A serpenyőbe...
Elkészítési idő: 40 percMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkemelleket vágd szeletekre, készíts elő 3 edényt. Az egyik edénybe a felvert tojásokat rakd. A másikba a só, a bors és a liszt keverékét. A...
Elkészítési idő:Elkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelye...
Elkészítési idő: 1óra