4 db csirkecomb
15-20 dkg csirkemáj
1 zsemle
kevés tej vagy víz a zsemle áztatásához
1 kisebb fej hagyma
1 tojás
petrezselyem
kápia paprika
vegeta
fűszerek:
só, bors, majoránna
A zsemlét beáztatjuk a tejbe/vízbe..
A csirkecombokat letisztítjuk, megmossuk, a vizet leitatjuk róla és besózzuk, borsozzuk, a bőre alatt is.
A májat megmossuk, levagdossuk az esetleges inakat, a vizet leitatjuk róla, majd késsel elkaparjuk.
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, hozzáadjuk a májhoz, a zsemlét kicsavarjuk, ezt is hozzátesszük, fűszerezzük, a tojást és az aprított petrezselymet is beletesszük és összedolgozzuk, majd a csirke bőre alá töltjük.Ha túl lágy lenne egy kis zsemlemorszát adunk hozzá.
A combokat egy sütőedénybe/ tepsibe helyezzük, ha marad töltelék, azt is mellé tesszük, adunk hozzá 2-3 evőkanál zsírt, majd néhány szem krumplit hámozunk, amit szintén a combok közé teszünk, vegetával megszórjuk.
Alufóliával letakarjuk, és kis hőnél kezdjük sütni, majd kb.1 óra elteltével a fóliát levéve, a levével meglocsolgatva erős tűznél pirosra sütjük.
Tálalásnál friss zöldségeket, salátát vagy savanyúságot adunk hozzá.
A megtisztitott csikokra vágott húst egy serpenyőben a felforrósitott olajon fehéredésig piritjuk, majd hozzáadjuk a felcsikozott gombát. Izesitjük sóval, borssal és addig pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Lehúzzuk a bőrét. Félretesszük. Hőálló tálba vagy tepsibe felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon fonnyasztjuk. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és sós vízben puhára fűzzük, leszűrjük. A úst megmossuk, szárazra töröljük. Felforrósítjuk a olajat egy serpenyőbe és a húsok mindkét oldalát 1-1 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a húspácot: az olajat, citromlét és mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), pirospaprikával megszórjuk, majd 200 fokon...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű