500 g filézett csirke felsőcomb
1 púzott evőkanál kókuszzsír
2 db közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
200 g friss spenót
2 pohár tejföl (laktózmentes)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint lestyán
A hagymát felaprítjuk és a kókuszzsíron üvegesre pároljuk. (Én a hagymát is meg szoktam sózni kicsit.)
Hozzáadjuk az apróra kockázott csirkecombokat. Amint kifehéredett a hús külseje, sózzuk, kicsit meg is borsozzuk.
A fokhagymát egy kés pengéjének a lapjával összezúzzuk, majd összeaprítjuk, és a felét a húshoz adjuk.
A két pohár tejfölt belezuttyantjuk a húsba. (Persze, aki bírja a tejet, annak nem kell laktózmentesből készítenie, de nekem muszáj.) Megvárjuk, míg újraforr, majd hozzáadjuk a lestyánt, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk is. Kb. 5-10 perc főzés után hozzáadjuk a maradék fokhagymát, aztán főzzük még pár percig.
Közben a friss spenótleveleket apróra vágjuk.
Majd hozzáadjuk a tejfölös húshoz. Legfeljebb 5-6 perc alatt megfonnyad, ügyeljünk, hogy ne főzzük szét túlságosan! Egyet rottyantunk rajta és kész is.
Gnocchi elkészítése: A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később. A kiolvasztott sp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, meg...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. A mustárt elkeverjük a sziruppal, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk. Betol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd az...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű