500 g filézett csirke felsőcomb
1 púzott evőkanál kókuszzsír
2 db közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
200 g friss spenót
2 pohár tejföl (laktózmentes)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint lestyán
A hagymát felaprítjuk és a kókuszzsíron üvegesre pároljuk. (Én a hagymát is meg szoktam sózni kicsit.)
Hozzáadjuk az apróra kockázott csirkecombokat. Amint kifehéredett a hús külseje, sózzuk, kicsit meg is borsozzuk.
A fokhagymát egy kés pengéjének a lapjával összezúzzuk, majd összeaprítjuk, és a felét a húshoz adjuk.
A két pohár tejfölt belezuttyantjuk a húsba. (Persze, aki bírja a tejet, annak nem kell laktózmentesből készítenie, de nekem muszáj.) Megvárjuk, míg újraforr, majd hozzáadjuk a lestyánt, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk is. Kb. 5-10 perc főzés után hozzáadjuk a maradék fokhagymát, aztán főzzük még pár percig.
Közben a friss spenótleveleket apróra vágjuk.
Majd hozzáadjuk a tejfölös húshoz. Legfeljebb 5-6 perc alatt megfonnyad, ügyeljünk, hogy ne főzzük szét túlságosan! Egyet rottyantunk rajta és kész is.
A vöröshagymát és fokhagymát egészen apróra feldaraboljuk. A sárgarépát és a csemegeuborkákat vékony csíkokra, vágjuk. A húst vékony csíkokra szeleteljük. A megtisztított és ap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek olajat a fűszersóval elkeverünk, és a húshoz adjuk, jól összekeverjük és hűtőbe tesszük. A sárgarépát, a lila hagymát és a padlizsánt tetszőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMindent összekeverni és pihentetni egy éjszakát, majd másnap olajban kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű