2 db csirkecombfilé bőr nélkül
40 dkg mirelit vegyes zöldség
1 púpozott ek zsír, vagy 2 ek. olaj (nálam most éppen kókuzszsír)
1 dl tejszín
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
só, bors, majoranna
Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és beledobjuk a felkockázott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával, majd hozzákeverjük a mustárt is. Amikor már pirul a húsdarabok széle, a zúzott fokhagymát is beletesszük, és még egy percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a tejfölt is. Hozzáadjuk a fagyos zöldségeket is, annyi vizet adunk hozzá, hogy teljesen ellepje, és alacsony lángon főzzük tovább. Mire a víz elfő, a hús és a zöldségek is tökéletesen megpuhulnak. Ha szükséges, a végén még sózzuk, borsozzuk.
Egyszerű, gyors és nagyon finom. Ehetjük tésztával, rizzsel, krumplival, vagy csak úgy magában.
Ha dupla mennyiségű zöldséggel készítjük, köret sem kell hozzá.
A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpuculjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Oly...
Elkészítési idő:A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és besózzuk. Amíg pihen a sóban, elkészítjük a bundához a masszát. Egy tálba szitáljuk a 15 dkg lisztet, beleütjük a to...
Elkészítési idő:A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.) A burgonyát, a sárgar...
Elkészítési idő: 30