1 egész csirkemell
3-4 db csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db frissen facsart citrom leve
1 evőkanál paradicsom püré
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál oregano
1.5 dl víz
2 dl tejszín
8 db koktélparadicsom
3 evőkanál petrezselyemzöld
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a felcsíkozott csirkemellet, amit fehéredésig sütök.
Ezután hozzá adom a gombát, sózom, borsozom. Együtt párolom, amíg a gomba megpuhul.
Mikor kész, hozzá adom a fokhagymát, paradicsom pürét, a citrom levét és a fűszerpaprikát. Összekeverem és felöntöm a vízzel.
Pár perc párolás után kerül bele az oregano és a tejszín. Ezt összeforralom és addig főzöm, amíg sűrű nem lesz a szósz.
Utoljára kerül bele a paradicsom és a petrezselyemzöld.
Párat még forralok rajta, és kész is.
Tésztával találjuk.
A húsokat átkenjük a fűszerekkel és forró olajban 10 perc alatt félig átsütjük, majd félretesszük. Közben a burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, kiolajozott hőálló edénybe tess...
Elkészítési idő:Tócsi felére ráhelyezzük a salátát, megpakoljuk hússal, zöldségekkel, teszünk rá öntetet, félbehajtjuk és megszórjuk reszelt sajttal
Elkészítési idő:1. Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a feldarabolt csirkét. 2. Megsózzuk, és a dara...
Elkészítési idő:A csirkemellet kockára vágjuk. A tisztított vöröshagymát és a lila hagymát fél karikákra, a póréhagymát karikára vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, majd egy magas falú ed...
Elkészítési idő: