menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A páchoz :
2 púpozott teáskanál mustár, egy evőkanál olívaolaj, két nagy csipetnyi frissen őrölt bors, egy csipetnyi csilipaprika
Még szükséges hozzá:
hat darab csirke alsó comb, egy jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma, 5-6 szál medvehagyma, só, 1 dl fehérbor, egy evőkanál olaj, diónyi vaj

Elkészítés:


Először a pácot készítjük el, jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk és belehelyezzük a tepsibe, rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát, medvehagymát ( amikor nincs medvehagyma szezon fokhagymát használhatunk) és forró sütőbe tesszük. Én 200 fokon sütöttem 50 percig, majd további 10 percig fólia nélkül.

Mustáros csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mogyi77
Tarhonyás csirkemell
Tarhonyás csirkemell

1, A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. 2, 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és add...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marengo csirke
Marengo csirke

A csirkecombokat besózom, beborsozom és pár kanálnyi olajon (vagy mostanában kacsazsíron) aranyszínűre elősütöm. Átteszem őket egy tányérra és a visszamaradó zsiradékon megpirítom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos gombás csirketekercs
Baconos gombás csirketekercs

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Elkészítjük a tölteléket: A hagymát üvegesre pirítjuk hozzá adjuk a megtisztított gombát, sózzuk borsozzuk megszórjuk delikátta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk