A páchoz :
2 púpozott teáskanál mustár, egy evőkanál olívaolaj, két nagy csipetnyi frissen őrölt bors, egy csipetnyi csilipaprika
Még szükséges hozzá:
hat darab csirke alsó comb, egy jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma, 5-6 szál medvehagyma, só, 1 dl fehérbor, egy evőkanál olaj, diónyi vaj
Először a pácot készítjük el, jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk és belehelyezzük a tepsibe, rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát, medvehagymát ( amikor nincs medvehagyma szezon fokhagymát használhatunk) és forró sütőbe tesszük. Én 200 fokon sütöttem 50 percig, majd további 10 percig fólia nélkül.
A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesmegmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba. A burgonyát hámozd meg és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát lesütjük. A kockázott csirkemellet rátesszük, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, pici majorannát is szeret. felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű