- kb. 500 dl főzőtejszín
- fél kg csirkemell
- kb. 30 dkg bacon
- 5 szál újhagyma
- kb. 30 dkg sajt
- 4 db teljes kiörlésű tortilla
- só, bors, fokhagyma
A csirkét megfőzzük, eközben a bacont felkockázzuk és megpirítjuk. A hagymát is feldaraboljuk. Feltesszük a főzőtejszínt egy kis sóval, borssal és fokhagymával forrni, majd miután bugyogott beletesszük a hagyma és bacon felét.
Amint a csirke kész, villával széttépjük, majd hozzáteszünk a tejszínből annyit, hogy krémes állagú legyen.
Elővesszük a tortilla lapokat, töltünk bele a csirkéből, feltekerjük, majd beletesszük egy tepsibe. A tetejére öntjük a maradék tejszínt, és rászórjuk a közben lereszelt sajtot.
180 fokon, körülbelül 30 percig sütjük.
A vöröshagymát megpucolom, apróra kockázom és az olajon üvegesre pirítom. Rádobom a zúzott fokhagymát, összeforgatom majd a felkockázott húst is beleöntöm. Fehéredésig pirítom, ma...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, formázott csirkét kívül belül megsózzuk. Pecsenyesütőbe tesszük. A zsírt felhevítjük, a csirkére öntjük és a csirkét középforró sütőben, saját zsírjával öntözgetve...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesBaconszalonnát és a hagymát összepirítjuk, levéve a tűzről mehet hozzá a krémsajt és a petrezselyem, só, bors A csirkemelleket felszúrjuk, kinyitjuk, kívül belül sózzuk majd megpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű