1 egész nagy csirkemell filé
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
2 nagyobb tojás
2 púpos ek liszt
2 ek tej
0,5 kk só
1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb fokhagyma)
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.
Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.
Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Ez a gyerekeim egyik kedvenc étele, bármikor szívesen fogadják, ez olyan mindenkor bevethető fogás
Ízletes csirkedarabok, amik a bundában puhulnak meg, szaftosak, egyáltalán nem szárazak. Kínálhatjuk a megszokott köretekkel, vagy csak fokhagymás mártogatóssal, esetleg friss salátával. Ez nem egy nagy adag, érdemes legalább duplázni :-)
A zöldségeket és a húst csíkokra vágjuk a hagymákat karikázzuk. A húst össze keverjük a fűszerekkel és az olajjal, majd hűtőbe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk nagyobb hasábokr...
Elkészítési idő:A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...
Elkészítési idő:A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük. Majd szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt felrakjuk főzni majd a bazsalikomot, és a sajtnak a felét belerakjuk. Forralásig...
Elkészítési idő: