karalábé
brokkoli
fokhagyma
hagyma
csirkemell
só
bors
olivaolaj
tejszín
koriander
brokkoli
lime
újhagyma
burgonya
balzsamecet
A karalábét, brokkolit, fokhagymát és a hagymát felvágtam és feltettem főni, a csirkemellet lebontottam a csontról, sóztam és borsoztam, majd forró olivaolajos serpenyőbe raktam, közepes lángon, lefedtem, pároltam. Miután megpuhultak a zöldségek a lábosban, fűszereztem, majd blenderrel összepürésítettem, pürésítés közben, tejszínt adagoltam hozzá, a kész pürét átszűrtem, tejszínes habarással bekevertem, takaréklángon hagytam melegen. Miután megpároltam a csirkét, koriandert adtam hozzá és koktél paradicsomokat, magasabb hőfokra vettem, hogy megpirítsam mindkét oldalát, sóval és borssal ízesítettem, aztán forrásban lévő vízbe beletettem a brokkolikat, és 3 percig blancholtam, majd leszűrtem és tálaltam a hozzávalókat tejszín, lime reszelt héja: serpenyőben pirított csirkemell csíkok, olivaolajon fokhagymát, újhagymát pirítottam, majd belehelyeztem a csirkemell csíkokat. A kisült húsos olajban átforgattam az előzően félkészre főzött burgonyát. Brokkolit blancholtam, majd a koktél paradicsomokat is az olajban meggrilleztem. Az elkészült ételt meglocsoltam olivás – fokhagymás, balzsamecetes öntettel!
A sót alaposan elkeverem az édesköménnyel, borssal, tojással, és a citromok kifacsart levével. A massza kb. harmadával megágyazok a csirkének a tepsiben. Akkor lesz jó helye, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel apró kockákra a csirkemellet és sózd be. Készítsd elő a „bundát”. Verd fel a tojásokat és tegyél bele jó sok –lehetőleg friss- bazsalikomot és ízlés szerint borsot. Vajaz...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Közepes1. A vöröshagymát felvágod, zsiradékon megpirítod. 2. Rádobod a kockára vágott füstölt tarját, összesütöd egy kicsit. 3. Erre jön a csíkokra vágott pulykamell. 4. Miutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét kikloffolom. Kevés só és bors rá. Pirosaranyas fokhagymakrémmel megkenem, felgöngyölöm. Rá bacont teszek, hústűvel rögzítem. Hirtelen lángon megsütöm, félreteszem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű