4 csirkecomb vagy 2 mell
2-3 kis cukkíni vagy padlizsán
2 közepes fej hagyma
2 zöldpaprika
2-3 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só
bors
bazsalikom
oregano / majoranna
Fektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkíniket, a hagymát, zölpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot. Ezt a zöldség keveréket szórjuk meg a finomra vágott fűszerekkel, és takarjuk be vele a csirkét. Ha nem kell teljesen zsírtalanra csinálnunk, locsoljuk meg egy kis olivaolajjal. Tegyük a sütőbe és 170 – 180 fokon süssük 40 – 50 percig. A zöldségek és a hús is elég sok levet tud ereszteni, ha lefedjük, akkor több ujjnyi vízben áll, mire elkészül. Inkább időnként nézzünk be a sütőbe, és ha úgy látjuk, hogy a tetején pirul a zöldség, lazán dobjunk rá egy alufóliát.
A kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra...
Elkészítési idő:Megpirítom olajon a csíkozott csirkemellet, fűszerezem., mellészórom a felkarikázott újhagymát, és teszek rá Teriyaki szószt, fűszerezem. A rotyogó csirkét meglocsolom a mézzel, é...
Elkészítési idő: 45 percA húsokat átkenjük a fűszerekkel és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a zúzott fokhagymával együtt a paradicsomlébe keverjük, ráöntjük a húsra. A papriká...
Elkészítési idő: 1 óra