-40 dkg bacon szalonna
-1 kg pulykamell filé
-10-12 dkg csirkemáj
-4 főtt tojás
-40-50 dkg gomba
-1 kis fej hagyma
-1 ek. olaj
-só,bors
-petrezselyemzöld
-kakukkfű
A hagymát felaprítottam és 1 ek olajon megdinszteltem,hozzáadtam a gombát és lesütöttem.
Amikor már pirult,hozzáadtam az elkapart csirkemájat és 2-3 perc alatt átsütöttem.
Ehhez az egyveleghez adtam az aprított főtt tojást,sót,borsot,petrezselyemzöldet.
Téptem 4 db 60-70 cm-es alufóliadarabot.Kettőt-kettőt egymásra tettem.Majd a kettőt úgy tettem egymásra,hogy félig fedjék egymást.Így lett egy nagy téglalapom.Erre sorakoztattam szorosan egymás mellé a baconcsíkokat.Nem kell ,hogy fedjék egymást.
Vékony szeletekre vágtam a pulykamellet.
Sóval,borssal és kakukkfűvel megszórtam,majd a szalonnaszeletekre fektettem egy rétegben úgy ,hogy sehol ne lógjanak ki.
Majd a húsra kentem a tölteléket egyenletesen.
Ezután az alufólia segítségével szépen feltekertem és becsomagoltam,a két szélét összenyomtam.Úgy festett mint egy nagy szaloncukor.A fóliát nem tekertem bele!
1 A csirkecombokat megmosom, kicsontozom, és a bőr alatti részt kicsit fellazítom - ez a legmacerásabb része az egésznek 2 A zsemléket (vagy kenyeret) pár percig kevés vízbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítése: A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA raguhoz a csirkemellet néhány nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajon, magas hőfokon lepirítjuk. Ráöntjük a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA baconbe göngyölt csirkemellnél gyorsabbat és egyszerűbbet nem sokat találsz: a klopfolt csirkemellszeleteket sózd, borsod, majd helyezd őket a kiterített bacon szeletekre. A húsr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű