1/2 kg csirkemáj
kb.25 dkg zsír
4-5 gerezd fokhagyma
majoranna
fehér bors
pici só
A májat megmossuk és lehártyázzuk, majd meg szurkáljuk /így kevésbé fröcsög/. Hideg zsírral és a fokhagymával feltesszük dinsztelődni. A saját levében pároljuk kb. ½ óráig. Ezt követően a fedőt levéve zsírjára sütjük./Ilyenkor szokott fröcsögni, ezért fröccsenés gátló használata javasolt/ Néha megforgatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon. Ha kész, megszórjuk a fűszerekkel, sóval /esetleg ételízesítővel/
Tálalhatjuk melegen önmagában kenyérrel, vagy valamilyen körettel.
Tálalhatjuk hidegen: a kenyeret megkenjük a zsírral és vékony szeletekben ráhelyezzük a májat.
Készíthetjük úgy is, hogy a megsült májat még melegen krumpli törővel összepasszírozzuk a zsírral, amiben sült és hidegen kenyérre kenve fogyasztjuk reggelire, vagy vacsorára.
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron lepirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, négy-hat szeletre osztjuk, a méretétől függően. A fűszerekkel átkenjük, majd lisztbe, fűszerezett tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és forró olajban kisütjük. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot enyhén kiklopfolom, majd egy felforrósított serpenyőben, nemi zsiradékon, bőrös felével lefele elkezdem pirítani. Mielőtt megforgatom, sózom borsozom, majd a másik o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű