menu

Családireceptkönyv.hu

csirkemáj sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemáj
kb.25 dkg zsír
4-5 gerezd fokhagyma
majoranna
fehér bors
pici só

Elkészítés:


A májat megmossuk és lehártyázzuk, majd meg szurkáljuk /így kevésbé fröcsög/. Hideg zsírral és a fokhagymával feltesszük dinsztelődni. A saját levében pároljuk kb. ½ óráig. Ezt követően a fedőt levéve zsírjára sütjük./Ilyenkor szokott fröcsögni, ezért fröccsenés gátló használata javasolt/ Néha megforgatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon. Ha kész, megszórjuk a fűszerekkel, sóval /esetleg ételízesítővel/

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk melegen önmagában kenyérrel, vagy valamilyen körettel.
Tálalhatjuk hidegen: a kenyeret megkenjük a zsírral és vékony szeletekben ráhelyezzük a májat.
Készíthetjük úgy is, hogy a megsült májat még melegen krumpli törővel összepasszírozzuk a zsírral, amiben sült és hidegen kenyérre kenve fogyasztjuk reggelire, vagy vacsorára.

csirkemáj sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Körtés resztelt csirkemáj Karfiolrizzsel
Körtés resztelt csirkemáj Karfiolrizzsel

A tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirkemáj rizottó
Csirkemáj rizottó

A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron lepirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos, gombás rántott csirke
Sajtos, gombás rántott csirke

A húst megmossuk, négy-hat szeletre osztjuk, a méretétől függően. A fűszerekkel átkenjük, majd lisztbe, fűszerezett tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és forró olajban kisütjük. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Vasalt csirkecomb
Vasalt csirkecomb

A csirkecombot enyhén kiklopfolom, majd egy felforrósított serpenyőben, nemi zsiradékon, bőrös felével lefele elkezdem pirítani. Mielőtt megforgatom, sózom borsozom, majd a másik o...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk