Családireceptkönyv.hu

Kijevi csirkegolyók


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg darált csirkemell
5dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk.
A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.
A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk
a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás , zsemlemorzsa) panírozzuk
Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat.
Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Kijevi csirkegolyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mézes, fokhagymás csirkeszárny
Mézes, fokhagymás csirkeszárny

A szárnyakat megmosom, megtisztítom, enyhén megsózom, és egy kiolajozott tepsi alján elrendezem. A sajtot lereszelem és egy tálban összekeverem az összes hozzávalót. Ráöntöm a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTÖTT CSIRKECOMB
TÖLTÖTT CSIRKECOMB

Szép, házi csirkecombokat vettem, mivel nekünk most nincs saját pipink...az ízület találkozásánál meglazítottam a bőrt, hogy alá lehessen nyúlni, és kívül-belül besóztam.Töltelék:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Tejszínes csirkemell
Tejszínes csirkemell

Reszeld le a sajtot. A csirkemellet szeld fel vékony szeletekre. Egy tálkába készíts lisztet, másikba verj fel egy tojást (vagy kettőt, amennyit felvesz majd, de zömmel elég az egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyömbéres-mustáros csirke
Gyömbéres-mustáros csirke

A mustárból, a gyömbérből, a mézből és az olajból elkészítjük a pácot, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst, és 1-2 órára félretesszük. Ezután a combokat kiolajozott, tűzálló tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk