1 kg darált csirkemell
5dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
só , bors
A töltelékhez
25 dkg trappista
5 dkg vaj
1 tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk.
A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.
A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk
a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás , zsemlemorzsa) panírozzuk
Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat.
Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Kuracie prsia nakrajam na plátky ,osolím , okorením a posypem grilovacím korením. Prudko na oleji opečiem . Poukladám na pekáč . Na prsička dám plátok šunky na šunku broskynu môž...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk letöröljük, majd felszúrjuk egy éles késsel, és ebbe töltünk kb. 4-5 db gesztenyét. Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 db szalonnába beletekerjük a csirkemelle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt csirkemellet keskeny csíkokra vágom. Gyros vagy szárnyas fűszerkeverékkel befűszerezem és annyi olíva vagy étoljjal öntöm fel,hogy éppen ellepje. Azo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű