menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi pulykaragu


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 vöröshagyma
6 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika

1 mokkáskanál őrölt köménymag
fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
1 gerezd fokhagyma
1-1 paprika és paradicsom
50 dkg csiperkegomba
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
0,5 dl főzőtejszín
50 dkg pulykamellfilé
őrölt fekete bors

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd azonnal – mielőtt a paprika megéghetne – 5 deci vizet ráöntünk. 1 kiskanál sót teszünk bele, a köménnyel, a paprikakrémmel meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, mindkettő húsát kis kockákra vágjuk, és a paprikás alapba szórjuk. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd szitán áttörjük.
Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az ízes lébe szórjuk, 8 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, majd a gomba főzőlevéből egy keveset hozzáadunk. Így biztosan nem lesz csomós, amikor a gombához öntöttük. Kevergetve 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
A pulykamellet lapjában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd rostjaira merőlegesen ugyanilyen vastag csíkokra metéljük. A maradék olajat egy széles szájú serpenyőben 1 perc alatt megforrósítjuk, a húst beledobjuk, és kevergetve, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk. Ekkor 1 csapott kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal ízesítjük, még 3 percig pirítjuk, végül a paprikás gombamártásba keverjük.

Bakonyi pulykaragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött csirkeme
Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött csirkeme

A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Zsidótojás
Zsidótojás

A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy tálban villával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a sült májat, melyet szintén villával összetörünk. Ezután hozzákeverjük a nagyon apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KRÉMSAJTOS-FOKHAGYMÁS RÁNTOTT CSIRKE
KRÉMSAJTOS-FOKHAGYMÁS RÁNTOTT CSIRKE

A húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás csirke
Paprikás csirke

A hagymát összevágva a zsíron üvegesre pirítjuk, beleforgatjuk a húsdarabokat és megpirítjuk. Ha már levet eresztett a hús és az eltűnt, rászórjuk a pirospaprikát. Ezzel kb. 3 perc...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk