csirkemell filé
15 dkg füstölt trappista sajt szeletelve
15 dkg gépsonka
2 tasak bacon
magozott aszalt szilva
csirkefűszer
Felvágom a csirkemellet úgy, hogy jól kiterüljön, kicsit még nylon zacskón keresztül ki is klopfolom. Besózom, vagy csirkefűszerrel bedörzsölöm.
Őzgerinc formába, vagy szögletes sütőedénybe elkészítem a bacon
szeletekből álló "köpenyt". Úgy helyezem el a bacon szeleteket egymás mellé. hogy lehetőleg mindenütt kicsi takarásban legyenek, a széleik pedig túl lógjanak az edényen.
Beterítem a csirkemell szeletekkel, ha oldalra nem jut, leeső darabokkal pótolom. A gépsonkával kibélelem a mélyedést, majd erre jön a sajt, végül az aszalt szilva. Ha elhelyeztem a töltelékeket, befedem az egészet a maradék csirkemell szelettel. Amennyiben hiányok vannak, itt is leeső darabokkal pótolom.
Végül a bacon segítségével amilyen szorosan lehet, becsomagolom. Gyakorlatilag szorosan ráhajtom a bacont, ami majd összefogja sülés közben. Beborítom alufóliával. (mivel szilikon formában sütök, a két formát egy nagy gáztepsire teszem)
A sütőt 180°-ra előmelegítem.
Jó 1/2 órát sütöm alufóliával lefedve. Ezután leveszem a fóliát és a húst befordítom egy másik tepsibe (ekkor még sok a leve) hogy a hús alsó fele legyen felül. Tovább sütöm most fólia nélkül 20 percig.
(légkeveréses alsó-felső)
Hagymás tört krumplival, alma vagy répa körettel tálalom
A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni, úgy, hogy az edényből...
Elkészítési idő: 60 percA kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőpor...
Elkészítési idő: 60 percA csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sóz...
Elkészítési idő: 50 percA csirkemellet kis csíkokra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a húst rárakjuk, nagy lángon, rázogatva 4 percig pirítjuk. Közben a tejfölt a sűrített paradicsomma...
Elkészítési idő: 45