Hozzávalók:
30 dkg rizs
1 nagy csirkemell
40 dkg fagyasztott vegyes zöldség mix
1 dl tejföl
só, bors
Elkészítése:
A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fűszerezzük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és belekanalazzuk, a tetején eloszlatjuk a tejfölt és 180 fokos sütőben 15-20 percen át sütjük.
Az alma-narancs csatnihoz a fűszereket előkészítem, egy edényben a vaj at megolvasztom és belekeverem az összeset a cukorral. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a megpucolt, apr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kisebb kockákra vágjuk és enyhén sózzuk. A spárgát kb. 2 cm hosszúságúra daraboljuk. A spárgasípok alsó, fás részét ne használjuk fel. Lábosban felforrósítunk egy evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet pácoljuk be minél korábban, akár 1-2 nappal előbb is. Ezután rakjunk tüzet, és egy nagyobb rácsra helyezzük rá a nyársakat, amelyekre feltűzdeltük a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes