2 db csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
2 ek. szárnyas fűszerkeverék
50 dkg burgonya
2 db alma
majoranna
rozmaring
kelbimbó
só
olivaolaj
tejszín
bors
mustár
rozmaring
A szárnyas fűszerkeveréket elkeverjük olajjal, majd egy sütőpapírt megkenünk vele és rárakjuk az egész csirkemellet. A húsra ráhajtjuk a papír másik felét, majd 150 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben készre főzzük. Ha megfőtt, kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadunk kockára vágott almát, megszórjuk majorannával és még pár percig pirítjuk.
A kelbimbót megpároljuk, majd kevés olajon megpirítjuk és megszórjuk durvára vágott dióval.
A sült csirkemell levét egy serpenyőbe öntjük, adunk hozzá 1 dl alaplevet, kevés mustárt, tejszínt és ízesítjük rozmaringgal és borssal. Dobunk hozzá egy kis kocka vajat, hogy krémesebb mártásunk legyen.
A kacsát kis darabjaira vágom (a combokat kettőbe, a mellet hosszában és keresztben is kettőbe, a hátát ugyancsak kettőbe, a szárnyakat is kettőbe). Minden húsdarabot jól megsózok....
Elkészítési idő: 2 óraHús szeleteket sózzuk, borsozzuk majd paprikás lisztbe forgatjuk. Letesszük őket egy tepsibe vagy tűzálló edénybe. Tejfölt összekeverjük delikáttal, fokhagymával és borssal. Ráöntj...
Elkészítési idő:A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A csípős paprikát négy szeletbe vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet füstölt tarját,mozzarella sajtot, 1-1 szelet c...
Elkészítési idő:A kacsát megmosom, kívül-belül bedörzsölöm sóval, borssal, majoránnával, a hasüregét megtöltöm a meghámozott, cikkekre vágott almával. Berakom a kacsasütőbe, aláöntöm a húslevet és...
Elkészítési idő: