2 db csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
2 ek. szárnyas fűszerkeverék
50 dkg burgonya
2 db alma
majoranna
rozmaring
kelbimbó
só
olivaolaj
tejszín
bors
mustár
rozmaring
A szárnyas fűszerkeveréket elkeverjük olajjal, majd egy sütőpapírt megkenünk vele és rárakjuk az egész csirkemellet. A húsra ráhajtjuk a papír másik felét, majd 150 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben készre főzzük. Ha megfőtt, kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadunk kockára vágott almát, megszórjuk majorannával és még pár percig pirítjuk.
A kelbimbót megpároljuk, majd kevés olajon megpirítjuk és megszórjuk durvára vágott dióval.
A sült csirkemell levét egy serpenyőbe öntjük, adunk hozzá 1 dl alaplevet, kevés mustárt, tejszínt és ízesítjük rozmaringgal és borssal. Dobunk hozzá egy kis kocka vajat, hogy krémesebb mártásunk legyen.
Pároljuk meg a hagymákat a zsiradékon, öntsük rá a vizet, majd rakjuk bele a húst. Várjuk meg még kiengedi a hús a levét, ekkor tegyük bele a fűszereket és főzzük meg. A főzés vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. 2. A csirkemellet vékony darabokra szeletelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMustáros-sajtos-csirkemellHozzávalók: 4 filézett csirkemell 25 dkg sajt 3 dl tejszín 4 evőkanál mustár 1 citrom só bors
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat kézzel megtöltjük az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, kevés őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz