1 kg csirkemell
45 dkg liszt
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál só
5 dl sör
2 kanál ketchup
3 kanál tejföl
Fél centis vastag szeletekre vágom a csirkemelleket és besózom.
Egy tálba teszem a lisztet, tojást, sót, sütőport, és a sört, majd alaposan kikeverem, hogy csomómentes legyen. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapni.
Belemártom a hússzeleteket a tésztába és beleteszem a forró olajba. Addig sütöm, míg aranybarna nem lesz, ha megsült, nedvszívó papírra teszem.
A tejfölt és a ketchupot összekeverem és kész is a szósz.
Rizzsel és szósszal tálalom
A húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni. Egy...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a morzsát és a tojásokat tedd külön tálkákba, amikben majd meg tudod forgatni a májakat. A tojást verd fel a tejjel, és adj hozzá egy kis sót is. Ha minden előkészül...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A húst kicsontozzuk, nagy darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A húst megforgatjuk forró olajon, forró vízzel felöntjük, (még jobb a csirkehúsleves leve ami készülhet a c...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sonkát és az uborkát nagyon apróra összevágjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát, tejfölt, ízlés szerint sót. A combokon lévő bőrt ujjukkal fellazítjuk, a töltelékkel betöltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű