4 db csirkemell filé
egy vöröshagyma
10-12 db csiperke gomba (kb 20 dkg)
petrezselyemzöld
só, bors
egy csomag mozzarella
10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
2 evőkanál olaj
egy teáskanálnyi vaj
két kis paradicsom
1 evőkanál rozsliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hús szeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot,meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst,vagy krumplipürét kínálni.Természetesen saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátát tálaltam.
Pulykamellel is elkészíthet
Tepsibe helyezzük a combokat, bőrükkel felfelé (akkora tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre v...
Elkészítési idő: 2,5 ÓRA Nehézség: KözepesA libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsira...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszetörjük a fokhagymát, a csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a mustárt, az összetört fokhagymát és az olajat. A csíkokra vágott csirkemellet belete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk zsíron dinszteljük,mikor már puha rárakjuk a piros paprikát,paradicsom pürét,borsot,zöld fűszereket,sózni csak a végén szabad mert megkeményedik a máj.A csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű