80 dkg kacsaszív
10 dkg füstölt szalonna (kockára vágva)
2 fej hagyma
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
házi vegeta (ízlés szerint)
1 doboz tejföl
mustár
olaj
A kacsaszívet félbevágtam, az olajon megpiritottam a szalonnát, majd az apóra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteltem, majd megszórtam pirospaprikával és a többi fűszerrel, kuktában puhára pároltam. A tejfölt kikevertem a mustárral hozzáöntöttem a kacsaszívhez és jól összeforraltam. Kifőtt tésztával tálaltam.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 20x30cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. A lisztet a fokhagymával kézzel elmorzsoljuk. A csirkehúst papírtörlővel leszárogatjuk, finoman bes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára. 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a fűszerekkel, és 20 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.A csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk. 2. A tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fűszereket és a citromlevet. 3. A csirkemell-szeleteket megforgatjuk a pácb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű