80 dkg kacsaszív
10 dkg füstölt szalonna (kockára vágva)
2 fej hagyma
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
házi vegeta (ízlés szerint)
1 doboz tejföl
mustár
olaj
A kacsaszívet félbevágtam, az olajon megpiritottam a szalonnát, majd az apóra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteltem, majd megszórtam pirospaprikával és a többi fűszerrel, kuktában puhára pároltam. A tejfölt kikevertem a mustárral hozzáöntöttem a kacsaszívhez és jól összeforraltam. Kifőtt tésztával tálaltam.
1. A csirkét mossuk meg és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. 2. Hasüregébe helyezzünk egy kis majoránnát. 3. Szórjuk be kis sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke melleket alaposan bedörzsölöm a fűszerekkel és forró olíva olajban hirtelen kisütöm őket. Tálalásig langyos sütőben tartom, hogy ki ne hűljenek. A serpenyőben visszamarad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. 2. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb r...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes