10 db csirkecomb
só (vagy ételízesítő)
bors
olívaolaj
40 dkg sütőtök
30 dkg cukkini
1 szál póréhagyma
4-5 ág friss rozmaring
A sütőt bekapcsoltam 230 fokra és légkeveréses funkcióra.
A csirkecombokat megmostam, szárazra töröltem, tepsibe helyeztem. Alaposan sóztam, borsoztam, megkentem olívaolajjal. Alufóliával letakarva, félidőben megfordítva, 1 órán keresztül sütöttem.
Közben a zöldségeket megmostam, a sütőtököt a héjától megtisztítottam, a cukkinik végét levágtam, mindkettőt felkockáztam, a póréhagymát karikáztam.
Kivettem a csirkét a sütőből levettem a fóliát, kiemeltem a húsokat, a pecsenyelébe öntöttem a zöldségeket, megszórtam a rozmaringlevelekkel, átforgattam, majd a húsokat visszatéve, az egészet visszatoltam a sütőbe (fólia nélkül) további 30-35 percre (félidőben ezúttal is fordítottam a húsokat), míg a zöldségek megpuhultak, a combok pedig ropogósra sültek.
Az eredeti receptben 20 dkg sütőtök, 20 dkg cékla, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa,
1 kisebb zellergumó szerepelt.
Nagyon különleges, omlós, finom egytálételt kaptunk, mindenkinek ízlett!
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk. Két folpack között kiklopfoljuk a húst. Vékonyan sózzuk, borsozzuk. A prá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az áttört fokhagymával üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajat egy serpenyőbe tesszük és a felszelelt csirkét, a fokhagymát és a lime reszelt héját is beletesszük, majd sütni kezdjük. Néhány percig sütjük, amíg a csirke enyhén m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zúzát megtisztítom, többször átmosom. A hagymát, fokhagymát apróra vágom, a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágom. Kevés olajon, vagy kisütött füstölt szalonna zsírján,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű