10 db csirkecomb
só (vagy ételízesítő)
bors
olívaolaj
40 dkg sütőtök
30 dkg cukkini
1 szál póréhagyma
4-5 ág friss rozmaring
A sütőt bekapcsoltam 230 fokra és légkeveréses funkcióra.
A csirkecombokat megmostam, szárazra töröltem, tepsibe helyeztem. Alaposan sóztam, borsoztam, megkentem olívaolajjal. Alufóliával letakarva, félidőben megfordítva, 1 órán keresztül sütöttem.
Közben a zöldségeket megmostam, a sütőtököt a héjától megtisztítottam, a cukkinik végét levágtam, mindkettőt felkockáztam, a póréhagymát karikáztam.
Kivettem a csirkét a sütőből levettem a fóliát, kiemeltem a húsokat, a pecsenyelébe öntöttem a zöldségeket, megszórtam a rozmaringlevelekkel, átforgattam, majd a húsokat visszatéve, az egészet visszatoltam a sütőbe (fólia nélkül) további 30-35 percre (félidőben ezúttal is fordítottam a húsokat), míg a zöldségek megpuhultak, a combok pedig ropogósra sültek.
Az eredeti receptben 20 dkg sütőtök, 20 dkg cékla, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa,
1 kisebb zellergumó szerepelt.
Nagyon különleges, omlós, finom egytálételt kaptunk, mindenkinek ízlett!
Előző nap elkészített, így könnyen zsírtalanítható húslevesben felolvasztjuk a zselatint. Folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntünk két merítőkanállal, majd a hűtőben megdermeszt...
Elkészítési idő: 30 percA paradicsomszószt összekeverem a fűszerekkel, 2 evőkanál vízzel, majd beleforgatom a csirkemellet. Tapadásmentes serpenyőben készre sütöm. Most párolt zöldbabbal tálaltam, de í...
Elkészítési idő:Elkésztés A csirkemelleket felszeleteljük (nagyjából tenyérnyi darabokra), sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Ezután melegen tartj...
Elkészítési idő: