30 dkg csirkemell
60 dkg zöldbab (mirelit, vagy konzerv)
6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
lestyán levél
só, bors
olaj
A húst felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük, mikor feldobja a levét hozzáadjuk a zöldbabot is és belekeverjük a zúzott fokhagymát, lestyán levelet, fűszerezzük. Egy kevés vizet adunk hozzá, majd a paradicsomszószt és a meghámozott felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk és lefedve puhára főzzük. Amikor sűrű szaft keletkezik alatta, levehetjük a tűzhelyről. Melegen kínáljuk!
1.A húst rostjaival párhuzamosan mélyen bemetszük (3 helyen). 2.A nyílások belsejét meghintjük sóval, borssal, a chilliporral, és belehelyezzük a sárgabarackokat. 3.A húst megtűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk kis darabokra. Forgassuk össze az összes többi hozzávalóval. Tegyük bele egy sütőzacskóba, szorosan kössük bele, és állítsuk a zacskót egy választott sütőformába, pl....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket félbe vágom, majd mind a 4 db-t szétterítem annyira, hogy feltekerhető legyen. Megkenem a krémsajttal, fokhagymával, és darabonként 1 lila hagymát feldarabolva bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű