30 dkg csirkemell
60 dkg zöldbab (mirelit, vagy konzerv)
6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
lestyán levél
só, bors
olaj
A húst felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük, mikor feldobja a levét hozzáadjuk a zöldbabot is és belekeverjük a zúzott fokhagymát, lestyán levelet, fűszerezzük. Egy kevés vizet adunk hozzá, majd a paradicsomszószt és a meghámozott felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk és lefedve puhára főzzük. Amikor sűrű szaft keletkezik alatta, levehetjük a tűzhelyről. Melegen kínáljuk!
Tepsibe rakom a csirkemellet, összekeverem a tejfölt, fűszerkeveréket, majorannát, vizet, olajat és nyakon borítom vele a csirkét. Lefedem fóliával és előmelegített sütőben készre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz az ajánlatos, lédús és mérsékelten fűszeres étel kiváló kiegészítője lehet minden zöldség körítésnek. Kiderült, hogy nagyon puha és szokatlanul illatos, de ajánlatos néhány óráv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele a melleket. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA melleket kiklopfoljuk,sózzuk,borsózzuk. A puha vajat összekeverjük a felaprított újhagymával,és a petrezselyemmel. Bekenjük a csirkemelleket,feltekerjük,hústűvel rögzítjük. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű