Családireceptkönyv.hu

Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg durva szemű tengeri só
10 dkg finom tengeri só
10 dkg liszt
1 db tojásfehérje
60 dkg csirkemell

frissen őrölt bors
néhány ág friss bazsalikom, petrezselyemzöld, oregánó, kakukkfű
4 ek olaj
1 db tojás
A vöröslencse-raguhoz:
40 dkg vörös lencse
1 l húsleves-alaplé
1 fej lila hagyma
0,5 olívaolaj
1 db kaliforniai paprika
1 db cukkini

bors
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk 4 részre, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Süssük az előkészített húsdarabokat mindkét oldalukon 1-1 percig a felforrósított olajon.

2.
A sótésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, vágjuk 4 részre, rendezzük el rajta a megmaradt zöld fűszereket, tegyünk mindegyikre 1-1 db húst, majd hajtsuk rá a tésztát úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. Nyomjuk össze kissé, majd kenjük át a felvert tojással. Végül süssük 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig.

3.
A lencsét főzzük puhára az alaplében, majd szűrjük le. Fonnyasszuk meg a finomra vágott lila hagymát a felforrósított olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát és cukkinit, és pirítsuk együtt néhány percig. Keverjük hozzá a lencsét, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Kínáljuk a ropogósra sült csirke mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csirke mellé, a sótészta alá tehetünk még egész fokhagymát, hagymát, gombát vagy akár az egész csirkeköret állhat vele sült kedvenc zöldségekből is.

Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Gombás rakott csirkemell
Csirkemell - Gombás rakott csirkemell

1. Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. 2. A vöröshagymát és a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos Pulykamell császárszalonnába tekerve
Sajtos Pulykamell császárszalonnába tekerve

a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk -addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb....

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás csirke almaszósszal
Mazsolás csirke almaszósszal

Másnap reggel leszűröd a mazsit, a levét félreteszed, a mazsit betöltöd a csirekbe, esetleg beletunkolsz még pár gerezd egyéb gyümölcsöt (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Őzgerincben sült csirkemell
Csirkemell - Őzgerincben sült csirkemell

1. A csibemellet felkockázzuk. 2. A tejfölt, a tojást, a sajtot, apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól kikeverjük, ízesítjük és belekeverjük a csibemelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk