40 dkg csirkemell filé
20 dkg bacon
5 db újhagyma
1 csokor petrezselyem (kicsi)
10 dkg trappista sajt
1 db tojás
50 dkg burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A krumplit kis kockákra vágva, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
Miközben a krumpli fő, egy őzgerinc-formát kizsírozunk, és keresztben sorra beleterítjük a baconszeleteket, hogy a szélek kilógjanak oldalt.
A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk (de ez el is maradhat, mert minden sós körülötte), és a baconszeletekre simítjuk. A hússzélek ugyanúgy kilóghatnak az őzgerincből, mint a bacon.
Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vagy kis rudacskákra vágjuk.
Mindezt összekeverjük egy tojással, a főtt krumplival, egy nagyon pici sóval, kevés borssal.
A húsra halmozzuk a tölteléket, jól lenyomkodjuk, és ráhajtjuk a hús- és baconszéleket.
Az egész őzgerincet cérnával spirál alakban átkötözhetjük, hogy süléskor a baconszalonna ne perdüljön fel.
Így sütjük 30 percig, majd óvatosan peremes tepsire vagy tűzálló tálra fordítjuk (vigyázat, leve van és forró!). Az őzgerincet leemeljük róla, és kb. 10 perc alatt az étel másik felét is megpirítjuk.
--A csirkecombokat sózzuk meg -. Az olajat keverjük össze a mustárral és a borssal, majd jó alaposan kenjük meg vele a húst. - Érdemes egy kicsit várni vele sütés előtt, hogy jól...
Elkészítési idő: 50A hozzávalókat felaprítjuk, a májat és a hagymát viszonylag nagyobb darabokban hagyjuk, a paradicsomot és a paprikát kisebbre vágjuk. A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymá...
Elkészítési idő:A hússzeleteket mosd meg, csöpögtesd le, és klopfold maximum 0,5 cm vastagságúra – hogy ne égjen meg a panír, de megsüljön a hús is. Ízlés szerint sózd, borsozd a szeletek mindkét...
Elkészítési idő: