40 dkg csirkemell filé
20 dkg bacon
5 db újhagyma
1 csokor petrezselyem (kicsi)
10 dkg trappista sajt
1 db tojás
50 dkg burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A krumplit kis kockákra vágva, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
Miközben a krumpli fő, egy őzgerinc-formát kizsírozunk, és keresztben sorra beleterítjük a baconszeleteket, hogy a szélek kilógjanak oldalt.
A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk (de ez el is maradhat, mert minden sós körülötte), és a baconszeletekre simítjuk. A hússzélek ugyanúgy kilóghatnak az őzgerincből, mint a bacon.
Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vagy kis rudacskákra vágjuk.
Mindezt összekeverjük egy tojással, a főtt krumplival, egy nagyon pici sóval, kevés borssal.
A húsra halmozzuk a tölteléket, jól lenyomkodjuk, és ráhajtjuk a hús- és baconszéleket.
Az egész őzgerincet cérnával spirál alakban átkötözhetjük, hogy süléskor a baconszalonna ne perdüljön fel.
Így sütjük 30 percig, majd óvatosan peremes tepsire vagy tűzálló tálra fordítjuk (vigyázat, leve van és forró!). Az őzgerincet leemeljük róla, és kb. 10 perc alatt az étel másik felét is megpirítjuk.
A húst felvert tojásokba mártjuk, majd kókuszreszelékbe és kisütjük. Szerintem, ha hagymát sütünk előtte a serpenyőben, akkor még finomabb lesz az íze. A tojás előtt nyílgyökérlis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús kivételével minden hozzávalót összekeverünk, és egy edénybe tesszük, lassan felforrósítjuk. A szárnyakat belemártjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, a maradék szószt ráöntjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A krumplit meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot és...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű