50 dkg fehér gyöngybab
4 libacomb (kb. 1,5 kg)
3 vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
frissen őrölt bors
só
10 dkg füstölt kolbász
1,5 evőkanál liszt
a tetejére:
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
4-5 rozmaringág
A babot a főzést megelőző este alaposan átmossuk, hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a libacombok bőrét lefejtjük, falatnyi darabokra vágjuk, és nagy lábasba téve kisütjük. A pörcöt és a zsír nagy részét eltesszük, a maradék zsíron megpároljuk a megtisztított és apró kockára vágott vörös- és fokhagymát. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a leszűrt babot és az apróra darabolt kolbászt, ízesítjük sóval, borssal. Belerakjuk a libacombokat is, felöntjük 1-1,2 l vízzel, és nagy lángon felforraljuk. Akkora sütőtálba szedjük át, amekkorában a combok kényelmesen elférnek, és letakarva, 210 fokos sütőben addig sütjük-pároljuk, amíg a hús és a bab meg nem puhul. Ekkor a combokat kiszedjük, és pihentetjük a babot 10 percig. Ezalatt a zsírja feljön a tetejére, erre szórjuk a lisztet, és amint teljesen beitta, fakanállal finoman átkeverjük. Rárakjuk a húst, és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg az étel újra rottyan egyet, és a combok kicsit megpirulnak.
Tálaláskor a babot tálra halmozzuk, ráfektetjük a libacombokat, és a húst megkenjük az olajban megfuttatott, zúzott fokhagymával. Tetszés szerint rozmaringágakkal díszíthetjük.
A csirkecombokat alaposan besózzuk, majd egy forró serpenyőben olívaolajon vajat olvasztunk. Eben fogjuk lepirítani a combokat, mindkét oldalukon. Ha kész, kiszedjük a serpenyőből....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, megszórtam a fűszerekkel, és rövid ideig állni hagytam. Kevés olajon elősütöttem a szeletek mindkét oldalát, majd tűzálló tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.A megpucolt és megmosott csirkecombokat sózzuk, majd beletesszük a tartárba, összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű