12 db csirke comb
2 kg burgonya
1 fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
köménymag (őrölt)
2 evőkanál étolaj
Ez is egy kedvenc nálunk, főleg amikor nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni. Tényleg olyan étel, amit kb.20 perc összedobni és csak várni kell, amíg a sütőben megsül. Nyáron, mikor nagy meleg van, kifejezetten előnyben részesítem azt, ami mellett nem kell ott állnom a sütő mellett. Régen mikor kezdtem a főzést külön sütöttem meg őket, de úgy a burgonya szárazabb lett, így szaftosabb és ízletesebb, nem mellesleg pedig várni sem kell többet, hogy egymás után megsüljön. Amit itt nem látni a fotón, én kevesebb sült burgonyát eszek a hús mellé, és több salátát, pici joghurttal. De ezt már mindenkire magára bízom, hogyan találja.
A combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besóztam...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat a sajt kivételével összekeverem. 2. A húsokat kicsit besózom, majd beleforgatom a tejfölös masszába. 3. Egy hőálló tálba egymás mellé rakom, reszelt sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCsirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a sajtot, becsomagoljuk a baconbe, fogpiszkálóval összetűzzük, kevés zsiradékon készre sütjük. Az uborkasalátát előre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű